Venera u Ribama

   Ovo je noćna, morska  nimfa.  Gotovo  nedostižna zavodnica koja pleni svojim čarima. San svakog muškarca. Da budemo iskreni,  ovo je Alter ego svake ženske osobe koja ima Veneru u Ribama!    Takodje i tip žene, svakog muškarca koji ima istu postavku.   

   Ali šta je realnost?  Istina je daleko teža i bolnija. Osobe sa Venerom u Ribama mnogo pate u ljubavi. One se u ovim igrama ne snalaze  baš kako bi se očekivalo, ne onako kako knjige kažu.  Čežnja za ljubavlju,  i  zaljubljenost u ljubav,  je realno  objašnjenje.  Ova žena će čežljivo čekati da je on pogleda.  Mesecima i godinama će čekati da je zavoli onaj koga ona voli.  Ona može da zavede, gomilu muškaraca ako hoće, ali pažnju onoga  koga želi ne može da osvoji i zadrži.

   Tokom dana  ona može biti obična žena, pomalo čak i previše obična ( izgleda kao da možda ne posvećuje dovoljno pažnje svojoj pojavi),  medjutim noću se ona pretvara u noćnu nimfu.  Glamurozna garderoba, izuzetno visoke potpetice, veštačke trepavice, šminka koja daje efekat kao da je stavila masku na lice. Ovu devojku ne bi ste prepoznali ujutru, kao što ni onu od podneva  nećete  prepoznati  kad je vidite u večernjem izlasku. Njena želja da se maskira, da pobegne od sebe,  otkriva njenu tajnu. Ona nije zadovoljna sobom, nema samopouzdanja, sve dok se ne preobrazi. Ona želi da bude neko drugi.  Iza nje je gomila neostvarenih snova, hiljade pehova u životu, zapostavljenost u detinjstvu, promašena profesiju, promašen život. 

ALI NJENO VREME JE NOĆ, ona onda vlada!   
   Tada veruje,  da pokazuje svima ko je ona zapravo. Želi da vam pokaže da ste je podcenili.  Ona je izašla iz sveta mašte i došla na zabavu da vas sve zaseni. Koliko god muškaraca zavela, oni nikada neće uspeti da zacele njeno srce od odbijanja onog koga je želela. Zapravo prava istina je da samo želi da se dokaže njemu, ostali su koleteralna šteta. Možda ga negde slučano sretne, možda bude došao,  možda im se zvezde sklope i nadju se licem u lice, negde, onako  slučajno.   Tako se  ona sprema,  kao da koristi još jednu šansu da ga zadobije. Preko dana ona je vrlo nesrećna, vrlo umorna od pića i neprespavanih noći u kojima je živela u nekoj drugoj dimenziji, budi se umornija nego sto je legala  i treba jos čitav dan da uveče opet bude spremna da izadje u ono što smatra svetom realnosti, iako je i tada ona predstavnih same iluzije.

    A sad  ide još veće iznenadjenje.  Kako Venera predstavlja žene generalno,  i  sav ženski rod!   Tako ovo važi za sve žene više ili manje.  Jer Venera je u svojoj moći onda kada zavodi.  Žene pokazuju maksimum onoga što im je priroda dala baš onda kada prezentuju svoju ženstvenost, kada svesno ili nesvesno zavode.  Naravno da ćemo najplastičnije primere ovakvih žena sresti bas sa postavkom Venere u Ribama, a ostale upravo čitaju ovaj tekst J

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *