Prolećna i jesenja ravnodnevica | Zora i Suton

Ravnodnevica Stella Numerus

Šta predstavljaju prolećna i jesenja ravnodnevica

Dobrodošli u proleće! Početak proleća odnosno prolećna ravnodnevica se u mnogim kulturama slavila kao Nova godina. 
Dakle,  srećna vam Nova Godina!  
Pisaću malo o simbolici i odnosu znaka Ovna i Znaka Vage. Odnosno pričaću o osi  I u VII kuće u prirodnom horoskopu.  Ovaj horizont je ova vodoravna ravna linija je početak odnosno kraj dana. Predstavlja prolećnu i jesenju ravnodnevicu i mir. Predstavlja potpunu ravnotezu i savršeni balans u prirodi. 

Prolećna i jesenja ravnodnevica Stella Numerus

Moć prolećne i jesenje ravnodnevice

Kaze se da su prolećna i jesenja ravnodnevica dva najmoćnija dana u godini. Tih sat-dva vremena  u toku izlaska odnosno zalaska sunca, su apsolutno najmirniji trenuci u danu! Ovo nije slučajno. Početak bitnih i uspešnih dogadjaja uvek počinje sa izuzetnim mirom, poverenjem, i  verom u dobar ishod. Samopouzdanje,  i usresredjenost na cilj se vezuje za znak Ovna, kao i svaki početni entuzijazam i svaki početak.

Dok znak Vage predstavlja početak smiraja dana, odnosno na godišnjem planu početak smiraja godine. Dakle, jesen. Tako ovo zna da bude vrlo lenj znak koji više voli da se bavi finalnom fazom svakog posla. Voli da kićnjem i ukrašavanjem odnosno “kozmetikom”  završava svaki projekat kao i da ga  njegovog predstavlji  široj javnosti!

Izlazak sunca Stella Numerus
Prvi znak zodijaka,  Ovan simbol svih mogućih početaka. Simbol svakog prvog koraka, znak izuzetne moći, vesnik budućih dogadjaja i sudbine.  
Ovaj znak  počinje prolećnom  ravnodnevicom,  momentom savršene koncentracije.  U to doba dana sve funkcije u organizmu dolaze u stanje  potpunog balansa i  hormonalni status organizma je u stanju potpunog  mira.  
 
 Misli su tada izuzetno čiste, smirujuce i lišene prejakih emocija, ludila, bezumlja i strasti.  U umu vlada savršen mir.  
Pogledajte životinje u prirodi kako se ponašaju u zlatnom trenutku dana, u svitanje  i sumrak.  Na momenat, savršeno su mirni i predatori i njihove potencijalne žrtve.

 Zato osu  I i VII polja u horoskopu nazivamo osom  odnosa –  sa drugima, a pod uticajem radjajućeg odnosno umirajućeg sunca, desavaju se trenuci mira. Čak i medju neprijateljima postoji mir. U tom  trenutku izlaska  odnosno  zalaska sunca  sva  živa bića su u nekom meditativnom stanju. Kako suIi VII polje jedno od drugog oni su praktično u aspektu opozicije. Više o tome šta opozicija  uastrologoji donosi čitajti na linku ispod. 

Izazovi u horoskopu | Šta donosi aspekt opozicija i gde je uteha

 
 Nije slučajno sto se mnoge molitve i meditacije obavljaju u trenutku svitanja i sumraka.  Zavisno od onoga sto želite da posetignete, nekada je potrebno izlazeće Sunce koje nosi i potencijal i buduću moć. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *