Mars u Devici

Pisaću o Marsu u Devici.  On me nagoni na to , ne samo zato sto je Mars jedan od vladara mog horoskopa, već i  iz razloga sto će se vrlo dugo zadrzati u Devici, preko 7 meseci. Mars je u Devicu usao 12.11.2011. Ovoga puta ce se vrlo dugo tu i zadrzati. U Devici ce ostati sve do 04. 07.2012.   Kada se neka planeta dugo zadržava u  jednom znaku, to se ne dešava  bez razloga. Ostaje  tamo onoliko dugo koliko je potrebno da izazove neki efekat, da odradi onaj  “posao” zbog kojeg je tu  i došla.  Sam Mars po svojoj prirodi  uporan je do fanatičnosti, tvrdoglav je, i borac  je za pravdu.
 Priroda Marsa u Devici svakako se dosta razlikuje od prirode Marsa u svojim sedištima  u znaku Ovna i Škorpiona.  Mars u Devici je vrlo skroman, radan.  On ćuti i gleda svoja posla. Ne zanima ga trošenje energije na beskorisne stvari. Voli da utroši svaki trenutak radeći nesto ili bar odradjuje nesto što je u interesu njegovog posla.  Ovo je izuzetan radnik, precizan,  perfekcionista. Ono što je njegov zadatak uradiće  perfektno do maksimuma.  Lošija strana Marsa  u  Devici svakako je dzangrizavost jednog perfekcioniste!  Kolege ga poštuju ali i smatraju nesnosnim.  Jos jedna lošija strana Marsa U Devici svakako je njegova briga, bolje reci opsesija zdravljem.  Ako vas je zanimalo sta daje hipohondre u astrologiji eto vam odgovora- Mars u Devici, kao i Mars u VI polju horoskopa ( polje koje je po analogiji povezano sa znakom Device). 
  Da predjemo na konkretnu temu ovog teksta. Koji su očekivani efekti dugog boravka Marsa u znaku Device?
  Uzmimo u obzir sve sto smo gore rekli o ovako postavljenom Marsu i dobićete snažnu borbu za prava radnika koja će se tek pojačati  tokom 2012 godine.  Zaštita prava radnika i radničke klase je nesto što vec  tinja  u Evropi tokom  čitave  ove 2011 godine, ali naredne godine će se situacija razbuktati jos više.  Bes ne dolazi bez razloga. Otpuštanja radnika  tek  će uhvatiti maha u čitavoj Evropi tokom dolazeće godine. Ova situacija neće zaobići ni našu zemlju , razume se.  Mars u Devici takodje govori o bolestima pa samim tim i bolovanjima kada govorimo o pravima radnika. Baš se ovih dana u medijima pričalo o zakonu koji treba da se usvoji a tiče se prava na bolovanje, ali po strogo utvrdjenim kriterijumima. Svaka dijagnoza i način lečenja će imati strogo označen broj dana provedenih na bolovanju. Mars će to srediti kako on to obično i radi , strogo i pravično.  Konačno će neko dobiti pravo da odboluje dok će drugi skloni da hvataju krivine, imati malo teži put do prenemaganja. Ovo ne kazem ja, vec moj Mars. 
  Pod ovim pravima radnika opet će se razbuktati i tema prava na penziju. Kriterijumi su sve oštriji, do penzije je sve teže doći. Ovakvo stanje će izazvati veliki gnev pre svega u razvijenijim evropskim državama koje su navikle na fer odnos prema radniku, a taj  fer odnos se već godinama topi kako sapunica.
 Kada je o zdravlju reč,  na globalnom planu se mogu očekivati, nove bolesti, zaraze, kao i razvoj vec postojećih bolesti.  Takodje porast obolelih od svih bolesti za koje kazemo da su bolesti na “ nervnoj bazi”, pod ovim podrazumevam i dijabestes kao i bolesti želuca, creva i metabolizma.   Bolesti će svakako uhvatiti maha jer Mars u Devici ima problem sa inunitetom, pa je tako stanje stvari  sada jasno.
Kada je o organizaciji rec , recimo da znak Device takodje predstvavlja i male klinike, ordinacije,  i  domove zdravlja. Ovde se takodje nastavlja nekakva reorganizacija, pojednostavljenje načina rada u domovima zdravlja, kao i stroziji kriterijumi i odnos prema pacijentu.
Socijalna zastita je  područje koje će takodje pretrpeti  neku vrstu promene, poboljšanja i pojednostavljenje procedura i papirologije.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *