Horoskoskop za Januar 2012

Ovan    Ovnovi su tokom januara u poslovnom zamahu. Vaš vladar je u znaku Device, tamo će biti jos dugo, ali  ipak Marsov aspekt sa Suncem pojačava ambicije,  daje realne mogućnosti da se neki poslovni planovi ostvare.  Odnos  ove dve planete daje hrabrost, želju za dokazivanjem i samouverenost.  Pokušajte da držite sve konce u svojim rukama, budite hladne glave, jer od ovog meseca počinju veliki prevrati za vas. 
Ovu godinu će skoro svi Ovnovi  DOBRO  zapamtiti.  Jedini koji će na promenu sačekati su Ovnovi rodjeni u poslednjoj dekadi znaka od 10. Aprila pa do kraja znaka. Svi drugi će svoj život promeniti za180 stepeni, neće se sve odmah odviti u januaru , ali januar svakako započinje vaše novo poglavlje. 
Neki će ovnovi ostati bez sigurnosti i stabilnosti , drugi će dobiti sve što nisu imali. Jedni će imati razvod braka i poslovni slom, a drugi će to isto dobiti. Zdravlje će vam takodje biti jedan od prioriteta jer je nervoza prejaka a stresne situacije vas tokom ovog meseca prevrću naglavačke.  Koliko god da vas život ubrza , vi pokušajte barem malo da ga usporite.
Posao: Ako imate neki poslovni problem,  porazgovarajte sa dominantnom osobom na vašem poslu, starijom od 35 godina, pomočiće vam.  Isti savet važi i za vas koji tražite posao, na put će vam stati osoba koja odgovara opisu i koja može da vam pomogne.
Ljubav:  “Natezanje “ sa partnerom je neminovno , posebno oko 7. januara. Veza krizira.  Stres je uhvatio maha, pa vam se vrti u glavi od raznih utisaka.
Zdravlje:  Borite se sa stresom hladne glave, pokušajte da ostanete pribrani.

 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Bik –  Oko Nove godine ste postavili sebi neke prioritete za novu godinu.  Izgleda da ste od početka počeli sa samoorganizacijom i postavljenjem ciljeva. U ovom stanju duha ćete biti sve do sredine januara. Ova godina vec počevši od januara traži od vas prvo da tačno znate šta hoćete i koje rezultate želite da dobijete. Druga polovina meseca pa i cela godina će zavisiti od toga.  Tačno od 15.  januara pritisci koji su vas pratili i koje ste sebi nametnuli,  popustaju, i vi  opet možete polako da se vraćate u laganije životne tokove.  Problemi ne nestaju , već počinju da blede.
Ono sto ste odlučili oko nove godine vezano za vaše životne planove ne smete zaboraviti ni jednog dana tokom godine, jer ako ove godine ne sredite svoj život , imaćete mnogo problema tokom 2012.  U drugoj polovini januara se više družite sa prijateljima, jer ste trpeli i prevelike pritiske koji se samo šalom i ćaskanjem mogu odkloniti.
Ljubav:  Druga polovina meseca je povratak vašeg hedonizma i povezivanje sa drugima, pa i suprotnim polom. Uzivajte zajedno.
Posao:  Od posla vas izgleda boli glava, to je područje života koje traži vašu najveću pažnju tokom januara.
Zdravlje:  Uznemirenost i psihički premor uzimaju danak, koji se ogleda kroz apetit. Variranje telesne težine, možete očekivati , ali i reakciju štitne žlezde, kao i probavnog sistema.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Blizanac –  Vi kao da visite naglavačke u poslednjih čak 2 meseca. Dogadjaji vas iznenadjuju,  svadje su česte. Govorkanja i ogovaranja donose velike probleme.  Vas vladar je u padu, što znači da ste nemoćni, i da skupljate “trule plodove” , neuspeh vas je pratio i to se još nekliko dana nastavlja.  Ovaj period vam je doneo odredjene  gubitke i šokove, vaše greške i sve ukupno loše rezultate svega toga.
 Nadamo se da ste naučili lekciju.  život pokušava da vas upozori, time što vam šalje nemile vesti i rekcije drugih. Saberite utiske konačno i donesite zaključak, gde su greške bile vaše.
 Evo lepih vesti, vaše muke traju do 9. januara.  Od 10. januara, počnite iz početka izbegavajući  “glupiranja “ iz prethodnog perioda.  Možete biti  malo depresivni, osećaj praznine će vas držati ostatak januara.  Praznina nastala tako što ste oterali neke ljude i situacije iz svog života. Napravili ste neke greške iz kojih sada nema izlaska, tako lako i jednostavno.  Ali okrenite novi list i time ćete barem započeti -popravku.

Posao:  Mnogo loših odluka,  i loših ponuda vas je pratilo sve do 9, u mesecu. Ali vas najveće odluke tek čekaju od 9- og , pa sve do  kraja meseca januara.
Ljubav: Ljubavni problemi i svadje tokom početka januara.  
Zdravlje:  Osećaj da nemate jako tlo pod nogama pa otuda  panika.  Svoj mir nalazite vec od Srpske nove godine.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Rak Rak je jedan od 4 kardinalna znaka, kojeg  prate iste takve i kardinalne promene. Mnogo promena vam se bliži a vi ste i sami toga svesni, zahvaljujuci  vašoj intuiciji.  Planeta stresa – Uran napada vaš  znak već neko vreme, ali se to iznova aktiviralo početkom ove godine.  Sam stres ne znači samo nešto loše. Desiće se i promene kojima ćete se radovati, koje će vam sknuti kamen sa srca, ali sve to naglo i bez dodatne prethodne pripreme. Zapravo promene će se dešavati i brže nego sto ste vi  osetili. Promene  u porodici ali i loše vesti od rodbine  i okoline.  Pokušajte da ne insistirate na razgovoru u toku januara, jer kao da kazete pogrešnu reč od silne brige i besa.  Svaki razgovor tokom januara kao da otvara jos veći problem.
  Znajte da u ovom periodu početka januara vam ništa nije sigurno , a ni trajno.  Ni jedan problem, ali ni rešenje koje izgleda da je na dohvat ruke, nije blizu kao što će vas neko ubediti.
Posao:  Posla ima i preko glave. Energije vam neće manjkati. Rad će biti vaša odbrambeni mehanizam. Fizičkim trošenjem izbacićete nakupljenu nervozu. To će vam donete dobre rezultate na poslu.
Ljubav: Status quo sitiaciju moze razmrdati , mladji muškarac koji je već neko vreme u blizini. Ali u ovu osobu ne treba imati previše poverenja. Prihvatite to samo  kao iskustvo više.
Zdravlje: Snaga vas ne izdaje, prkos i bes vas pokreću.  Ipak povremeno su moguće  vrtoglavice i nagla slabost tela.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
LAV – Lavovi preživljavaju zimsku monotoniju kako znaju i umeju.  Zima iovako nije vaše omiljeno godišnje doba.   Ovog meseca, dodatnu snagu vam daju mladje osobe od vas.  Na poslu su to mladje muške kolege koje imaju više energije od vas, pa vam dodju kao pokretač.  Čak  i oni  u krugu prijatelja su za vas pokretačka snaga.  Poslovna situacija vas trenutno nagoni na takmičenje iako niste baš voljni za takvu radnu atmosferu tokom zime. 
Dobra strana januara je u tome što će vas okolnosi  i izazovi  ipak razmrdati , oni će učiniti da se osećate živim. Upoznaćete se sa nekim svojim sposobnostima i sklonostima za koje niste ni znali da ih posedujete.
 Od 21. januara vas napušta bezvoljnost, ako vam je za utehu. Potom ćete isprobati nove izazove koji vam se budu nudili.
 Postaćete dinamičniji i produktivniji.  Muči vas zdravlje, razne upale  kao rezultat nagomilanog besa.
Posao:  Naporan rad sa bezvoljnošću.
Ljubav:  Raspoloženi ste za ljubav.  Od 21.januara unosite promene u vaš odos.  Moguća je i nova veza, ako ste baš tako odlučili, ali i nova verzija dosadašnjeg odnosa je poželjna.
Zdravlje:  Upale zuba, sinusa ili uha. Moguće su i glavobolje.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
DevicaDevice konačno izlaze iz lošeg perioda. Trajao je dugo, najviše gubitaka i razočarenja je prošlo kroz kuću i porodicu. Neke su greške bile vaše.  Negde ste dozvolili da odigrate ulogu zrtve, zarad mira u vašoj okolini, pokazali ste se slabim što su neki iskoristili. Rezultati su sada takvi da ćete utiske  o sebi malo teže promeniti.
 Od 9. januara ulazite u jednostavniji period kada ponovo stajete na svoje noge. Sve preživljeno  ćete posmatrati hladne glave, i jednostavno početi iz početka.  Za neke lomove smo rekli da ste sami krivi, pa bi to priznavanje sebi, pomoglo da okrenete nov list i ne nastavite sa ponavljanjem starih  grešaka.  Poslovi vam konačno krecu uzlaznom putanjom. Okolnosti će više odgovarati vašim željama i mogućnostima, tako da ćete uživati i u poslu i u ljubavi. 
Ljubav: Ovog puta vi donosite zaključke, podvlačite liniju i od 10.januara insistirate na svojim pravilima igre. Sva forsiranja koja dolaze od drugih vi počinjete da odbijate.
Posao: Novi poslovni kontakti se uspostavljaju u drugoj polovini meseca. Dobićete mogućnost da radite ono što volite ili što odgovara vašem senzibilitetu.
Zdravlje: Zdravstveno ćete ojačati. Imunitet će se opet pojačati. Nervni sistem se vraća u normalu.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
     Vage su i ovako u problemima vec duže vreme ( nekih godinu i po ), od kako je  Saturn usao u njihov znak. To će trajati do Oktobra ove godine.  Vage konstantno imaju  probleme u  kući, porodici ili sa jednim članom iz porodice. Takodje stresne situacije i promene mogu dolaziti i iz polja partnerskih odnosa i braka.  Vrlo je verovatno da je za Vage koje su u braku upravo problem u samom braku koji se širi na ostale porodične dogadjaje. Vage sve česce razmisljaju o raskidu /razvodu.  Polje ozbiljnijih (duzih veza)  i  brakova je vrlo sklono promenama i često je izvor stresa Vagama – što je naglašeno cele godine, s’tim što najjaće izraženo do 14. janurara, kada  malo pritisak popusta ali se taj problem rešava tek na leto. 
Klonite se svadja, ogovaranja i  ,,teških tema,,  jos prve nedelje Januara jer bi u ovo vreme svaka pisana ili izgovorena reč ak i zalba, molba, izjava, zahtev mogla da stvori još više problema  nego što imate.  Nemojte se oslanjati na mladje muskarce ( mladji rodjak, prijatelj, sin, komšija )  još duže vreme ( do sredine godine)  a oni mladji muskarci kojima  verujete vas mogu  i  rayočarati.
   Za  Vage otvorene za vezu ( bile one već u vezi ili ne ) neka neozbiljna ili paralelna veza koja je u toku mogla bi sredinom meseca  napraviti  problem.
Zdravlje – je još neko vreme pod uticajem stresa. 
Posao – posle odredjenih problema na poslu koji se dešavaju sredinom Janura, posao postaje mirna luka Vaga.
Ljubav – Veza bez obaveza.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
   Skorpija – Skorpijama  slično kao i Vagama do sredine Januara izvor stresa  je partner tj. mogu imati problematicniji  odnos sa njima kao i  sa ljudima iz svoje okoline uopšte. Sve do sredine meseca kada dolazi do eskalacije problema – a posle se sve smiruje.
    Škorpije u poslednje vreme dosta energije i vremena troše na prijateljstvo ili nekog od prijatelja.  U stvari  u prijateljstu su pronašle utehu i  izduvni ventil.  Uvučeni ste u priču, život i tekuće dogadjaje jednog od prijatelja,  tako da se kod vas lično ne dešava toliko toga  jer ste svu koncentraciju sa svog života prebacili na život te neke osobe ciji život još neko vreme živite ( do Juna meseca) više nego svoj.
   Sto se vaših želja i planova tiče ona su prilicno grandiozni,  ali izgleda kao da za sada previše toga zavisi od drugih stvari i ljudi nego od vas, možda  ste i dobili utisak da vas tera maler  ali vec od 16. januara se stvari polako okreću u vašu korist gde od početka februara shvatate da imate odrešene ruke,  sto se nekih  bitnih ali mozda delimični i tajnih planova  tiče. 
Zdravlje –  Psihičko i fizičko zdravlje vam održavaju, iako pomalo naporne svakodnevne obaveze ili naporan rad na poslu.  Iako su vam naporne one vas  ipak održavaju.
Posao – Dosta obaveza  i naporan rad  i dalje nije pri  kraju.
 Ljubav – oko treće dekade meseca ( 20.-tog )  skloni ste pravoj zaljubljenosti.  Fatalna  ljubav,  koja nečujno ulazi u vaš život.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
     Strelčevima je ova godina dosta povoljna posebno njena prva polovina. Oni imaju velike planove ili očekivanja, posebno one finansijske i poslovne prirode. Jedni Strelcevi rešavaju pitanja vezana za ozbiljniju kupo-prodaju nekretnine ili neke druge veće investicije, dok su drugi potpuno skoncentrisani na posao i ozbiljnija poslovna ulaganja, karijeru, ulaganja u neki vid privatanog posla ili bar nekretninu koja ce im u budućnosti biti značajan finansijski oslonac i time osigurati sebi budućnost.
    Što se svakodnevnih situacija tiče u januaru je vrlo promenljiva situacija na polju emocija i medjuljudsih odnosa. Ljudi i dogadjaji  dolaze ka vama, stvari vam se prosto dogadjaju. Neka osoba vam može u drugoj polovini meseca i pomoći da rešite neki svoj problem, ostvarite cilj.        Možda  vam pomognu nešto oko posla.  Te dobre vesti očekujte od 17.-18. u mesecu.
    Takodje i  ako očekujete neke dobre vesti o nekom novcu, dobijanju kredita, vraćanju vašeg duga, novac od suda i sl. očekivani novac stiže drugom polovinom meseca.
   Nervoza može biti prisutna prve polovine meseca, nju mogu praviti loše vesti iz kruga prijatelja ali i poslovnog okruženja ali to samo dok je Venera u Vodoliji sto je do sredine januara kada dolaze bolji  trenuci.
Zdravlje – Može biti malo oslabljeno nekim stresom. 
Posao –  Kreće od druge polovine meseca.
Ljubav  – Udvaranje neke osobe. Razmislite.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
    Jarčevima  ova godina može biti  obasjana krajevima i novim pocecima, završavanjem jednih stvari i započinjanja novih.  U kući se sve menja u korenu, bračnim odnosima ili dugim vezama takodje. U kuci se ove godine očekuje i znacajno blagostanje. Ima dosta promena. 
    Ali ovaj Januar mesec je ipak specifičan po nekim bitnim životnim promenama ili promenama vezanim za status vas lično.  Moguće i da priliv nekog novca  postaje izvestan i da se već tokom ovog meseca može očekivati. Mada bolećivost i briga za jednog  člana  porodice  vam može kvariti  raspoloženje.  To može biti starija muška osoba  ili osoba rodjena u znaku Lava.
Januar takodje može biti zapamćen po problemima na poslu ili sa osobom sa posla. Obratite pažnju na nekog  kolegu/ koleginicu  koji  šire neke neistine o vama ili poturaju greške na poslu.  To može trajati neko vreme ali ne brinite imaćete sreće ili zaštitu  tako da će sve biti bazazleno po vas.  Moguća je saradnja i odlazak za inostranstvo drugom polovinom meseca. Takodje od polovine Januara pa na dalje možete očekivati više uživanja i/ili sreće u ljubavi. 
Zdravlje –  Evidentan pad imuniteta. Držite se saveta lekara i sve će piti u redu.
Posao – Loše počinje ovaj poslovni mesec kroz greške, gubitke, i brigu ali kasnije sve dolazi na svoje.
Ljubav –  Za samće – iznenadna ljubav. Dok za one u vezi može biti problema, nesuglasica pa i raskida prvom polovinom meseca. Druga polovina Januara je za ljubav daleko srećnija.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  
   Vodolija   -Vladar Vodolija je u početničkom, pionirskom znaku Ovna već neko vreme ali i ako se promene kod vas do sada nisu odigrale ove  godine definitivno hoće. Kao da okrećete novi list. Pod adrenalinom ste, mada se ne može  reći da je razlog takvog vašeg stanja potpuno benigne prirode, naprotiv, izgleda kao da vam je svega dosta. Možete promeniti ljude sa kojima se odavno družite možete se oroditi sa nekim od njih, možete nekim ljudima pokazati zube, dati ili  dobiti otkaz, gde ste opet u poziciji novog početka. Ali bilo kako, bilo kao i na polju veze braka tako i ovde glavni krivac za promene i inicijator istih svesno ili nesvesno ćete ipak biti vi sami.  Možda je jednostavno vreme za promene.
     Vodolijama  je  bračni status, veza bas ugrožena. Ako ste venčani stvar može stići i do suda.  Osećate se prevareno, izdano. Zato ćete to biti vi  koji povlači dalje poteze. Na šta god da se odlučite trebalo bi prvo da sami sa sobom dobro popričate i razmislite o svemu, o dobrim i lošim stranama i jednom i drugog  poteza.  Finansije vam se popravlaju pred  kraj meseca ako nije neko primanje u pitanju moguće su naznake boljeg finansijskog stanja u bliskog budućnosti. 
     Neke romene su pred vama sto se posla tiče. Moguće zaposlenje ukoliko ste bili bez posla, promena  firme, ili statusa na poslu. Jedno je sigurno, mnogo će da se radi kao što i jeste već neko vreme unazad, ali je bitna ralika to što će još neko vreme izgledati da se više radi za iste pare ali će se i to u toku meseca promeniti na bolje. Rezultati truda i napornijeg rada će konačno postati vidljivi. 
Zdravlje –  Kontrolišite bes, nervozu. Zdravlje može biti poremećeno pratećim dogadjajima, kroz probleme rada srca,  krvnih sudova, krvnog pritiska. Mogući i upalni procesi. Prekontrolišite zube. 
Posao – Pod pritiskom ste. 
Ljubav –  Ako ste slobodni, vrlo je verovatan  kontakt sa osobom  koja dolazi preko prijatelja. U tom slučaju strast.   U slučaju već postojeće veze, eskalacija veze ljubomore i svadja. 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  
    Ribe će od ove godine napokon stati na svoje noge. Vladar riba Neptun konačno ulazi u svoj znak – tamo gde mu je mesto i gde se najbolje oseća. Vidno poboljšanje dosadašnjih (ne)prilika.  Ribe će moći malo da odahnu.
    Prva polovina Januara ipak može biti zadnji loš period. Stres je još uvek prisutan kroz neki oblik razočarenja, loših vesti, otežane komunikacije ili pak potpunog odsustva iste. Neke greške izlaze na videlo, pojavljuju se u vidu problema. Problemi su na finansijskom i emotivnom planu. Rasejanost i malodušnost su takodje još uvek prisutne. Stvari koje u kući i porodici takodje dobijaju na značaju. Ni  finansijskom situacijom niste zadovoljni uopšte.  Ulaganja, i  sitne i krupnije kupovine bi takodje trebalo da odložite bar do sredine meseca da uložen novac ne bi bio prosto bačen na beskorisnu stvar. Lošija finansijska situacija tokom prve polovine meseca može značiti i besparicu kao i pogrešne investiceje ono malo novca sto imate. Zato se strpite do 16. u mesecu posebno ako je tehnička roba u pitanju. 
   Ipak drugom polovinom meseca može vam krenuti  na  poslovnom planu. Sreća se smeši na polju rada, posebno je povoljno ukoliko se razgovor za posao održava od druge polovine meseca. Tada ce komunikacija teći glatko pa je samim tim i procena vas od strane poslodavca sasvim druga priča. Delovaćete sigurnije iskusnije u sebe, zrelije. Nego da se to desi prvom polovinom Januara kada ste pod stresom.  Kako god bilo od druge polovine meseca pa na dalje može biti postignut neki dogovor ili potpisan neki ugovor.  
Zdravlje – Pazite se virusa i prehlade. 
Posao – Dobijate šansu na poslovnom planu.  Koncentracija, pokušajte da ne zabrljate, na testu ste kod poslodavca. 
Ljubav – Bolje od sredine meseca.
          
                   Astrolog : Sladjana  Rajevic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *