Vremenska prognoza u Astrologiji – jedan primer

Mesec je nebesko telo koje ponajviše utiče na vremenske uslove. Stoga je i najlakše pratiti njegovo kretanje i aspekte da  biste videli dolazeća vremenska dešavanja.

  Današnji dan je pravi primer za tako nešto.  Mesec je u znaku Jarca koji predstavlja sumorne vremenske uslove. Na godišnjem nivou predstavlja godišnje doba zimu najmračniji period u godini, kada su dani najkraći , i najtamniji bez Sunca ili sa vrlo malo Sunca,  a u  manjim vremenskim ciklusima predstavlja jednostavno tmurne dane, mračne, sa nižom temperaturom, nasuprot sunčanim i toplim, a sušnim danima.
  Takodje je mesec danas u potpunoj konjukciji ( spojen sa ) Plutonom. Setimo se da je Pluton u stvari Had iz grcke mitologije, ili Set iz egipatske, Bog podzemnog sveta, dakle opet tmurno , mrčcno, nekako depresivno. Jer ova kombinacija znak Jarac kao i planeta Plutom obe upravlaju turobnim raspoloženjem kada je volja na minimumu, pa se morate posebno potruditi da izmamite seratonin kako bi ste uspeli da savladate dnevne obaveze. Još kada na ovaj aspekt Meseca i Plutona dodamo napad od strane Marsa koji je poznat kao mrgud, a i izaziva glavobolje i stvara osećaj pritiska  u glavi, dobijemo opis doživljaja jednog pravog  meteropate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *