Tranziti u astrologiji

Analiziranje tranzita u astrologiji  ( jedan od mojih redosleda )

  1. korak –  Prvo trebamo prouciti sta nam porucuje Pluton u ovom periodu naseg zivota. Iz razloga sto Pluton u jednom znaku boravi prosecno 20 godina, bitno je prvo videti koje su lekcije  faze dosle na red, pa tek onda oducivati o drugim dogadjajima.  Kada smo sagledali lekcije Plutona valja preci na drugi unutrasnji koncentrici krug, na brze planete, ovaj put  – Neptun, zatim Uran, Saturn, Jupiter, Mars, Venera, Merkur, Sunce, i  Mesec kao najbrza planeta koja pokazuje dnevne dogadjaje.

Ako uzmemo u obzir da je neko u fazi kada mu  Pluton npr.  tranzira kroz X polje horoskopa, znamo da su lekcije koje su na snazi :  Samo – postovanje, ugled, drustveni status, karijera, odnos sa roditeljima, dominantnim licnostima, mocnicima, sefovima direktorima, firmom cijeg smo sistema  deo ( jer je X polje sistem kojem pripadamo) pa cak i desavanje vezana za drzavu kojoj osoba pripada i odnosi sa drzavnim autoritetima. Sve sto spada u domen X polja horoskopa. Medjutim odredjena kuca vrsi  i veliki uticaj na kucu preko puta nje , pa tako i znacenja IV kuce horoskopa kao sto su dogadjaji koji se ticu kuce, doma, porodice, nekretnine, starijim clanovima porodice, nasledstva, pitanja krova nad glavom, pa i privatnog biznisa.  Sagledati kojom kucom vlada nas natalni Pluton ( u ovom slucaju ), i po kojoj se kuci seta. Ovo objasnjava koji aspekt zivota, ce uticati na koji.  Kada smo shvatili uticaj Plutona na zivotna polja koja ce se razvijati  u narednih desetak i vise godina ( moramo tacno videti koliko godina ce se Pluton zadrzavati u  odredjenom polju naseg horoskopa). 

2. korak –  bacamo pogled  na polozaj tranzitnog Neptuna za vreme njegovog  boravka nad senzitivnim tackama ili planetama, ovde se uzimaju u obzir pre svega konjukcije ,pa potom i ostali aspekti.   Ukoliko su tranzitni Pluton i Neptun u istom periodu zivota nekome dominantno postavljeni , posebno praveci negativni aspect, vidimo da ce u ovom periodu zivota ove osobe biti mnogo gubitaka i krucijalnih promena na losije. Opet pogledamo kojim natalnim poljem upravlja Neptun, i kroz koje nam trenutno prolazi. Opet kao i kod Plutona , ovo objasnjava koji aspekt zivota, ce uticati na koji. Uticaj Neptuna zatvara jedan krug u nasem zivotu, a po aspektima cemo videti koji.  Znaci bitno je neko ciscenje u ovom periodu zivota, pa bi se pospremio “prostor “ za naredna desavanja koja ce ciniti nas zivot u buducnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *