Paralela Numerologija – Astrologija – Karte

Često sam u situaciji kada radim časove numerologije, ili astrologije, da me učenik pita, da li se razumem u karte  (pod tim  neki podrazumevaju tarot, dok drugi misle na  ciganice ). Potom ih zanima koja karta bi bila slična tom broju ili planeti ili znaku, zavisi šta učimo. Evo ukratko paralela u ponudjenoj tabeli.

     
Takodje treba i napomenuti i to da se mnoge karte i kod tarota i ciganica ne mogu 
striktno staviti samo pod jedan broj, jer emociju koja ta karta predstavlja u sebi sadrže mnogi brojevi.  Primer karta  Ljubomora, nije striktno nešto što se odnosi na broj 2 ,mada kao slabost i želja za posedovanjem ide uz ovaj broj. Pored borja2 ljubomori su sklone i 4-ke i8-ce, skoro svi parni brojevi osim 6-ce koja ipak nemau se bi klasičnu ljubomoru.
Isti primer važi i za kartu Ljubav, ljubav je emocija ali  i širok pojam, Na primer karta ljubav odgovara i broju 3  ( jer je trojka sklona bezgranicnom oduševljenju i emociji ) i broju 2  ( ali više kao tihu patnju i neuzvraćenu ljubav često ) i broju 9  ( jer je devetka čista platonska emocija, tajna zaljubljenost, idealizacija nekog ko nam je   daleko il nedostupan). 
  Primetili ste verovatno da sam za brojeve 1 i 2 napisala da 1-ca predstavlja svaku kartu na kojoj je muskarac, i 2-ka svaku kartu na kojoj je žena.
    To zvuči zbunjujuće, ali 1 je muškarac , ima polnost, ali to ne znači ni da je on dobar ni loš ni plemenit, muškarac može biti i lopov, i ljubavnik, i udovac. A kakav će biti govoriće drugi elementi do njega. 
-Tako isto broj 8 predstavlja bilo kog muškarca ali mladjeg, energičnijeg, i kartu ljubavnika i oficira posebno ako je osoba mladja.
– 4-ka zna da predstavlja muškarca takodje ali starijeg, bolesnijeg i iskusnijeg od ovih drugih, ali 4- ka može predstavljati i službu, uniformu, službenika pa otud joj odgovara i karta oficira al kao kolegu sa posla, zatim kao osobu koja definitivno nosi uniformu na poslu  itd.
Kod 2-ke sam rekla da predstavlja ženske figure, i karte gde su žene, ali ne predstavlja  naročito mlade žene, obično malo starije, bolesnije, bez životne radosti, bez ljubavi, ozbiljne.
-Tako isto 6-ca prestavlja sve ženei karte gde su žene ali  ali mladje, lepše, poletnije svakako zdravije i  obično aktivnije u ljubavnom životu.
     Što se Tarota tiče Karta Djavo odgovarai 4-ci, jer je u pitnaju znak  Jarac  i pojam Satan(a)  – Saturn   ali i  8- ci, jer je ovaj broj sklon svim krimogenim radnjama, ali  novcu koji dolazi od kockarnica, prostitucije, ubistava itd. Ali možda i broju 9 na neki način koji je sklon podzemlju i tajnama. Tako da ako svet posmatramo crno –belo onda bi mnoge karte imale svoju sliku u mnogim drugim elementima.
   Karta Točak kočije koje simolizuju  put i dinamiku, mogu biti i pod brojem 5 i brojem 3, ali samo  kao prevozno sredstvo, biće  broj 5.
Pustinjak je broj 5 jer predstavlja znak device u astrologiji, ali kao karta koja predstavlja nekog ko se izolovao  i osamio i tako funkcionise neko vreme, savršeno odgovara i broju 7 i  broju 9 jer su oni skoni osami.
O svakoj karti možemo da pričamo do sutra, jer  svaka ima svoj kompleksan karakter pa se ne može lako staviti u okvire. Ova paralela je služila tome da naučite grube podele, koje vam  mogu olakšati učenje druge discipline ako neku prvu prethodno već znate, pa prosto sličnost i asocijacija mnogo pomogne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *