Negativni aspekti u horoskopu i šta tačno predstavljaju – Konjukcija

Prvi deo   – Konjukcija


Koji su to negativni aspekti? U daljem tekstu dobićete informacije šta tačno koji aspect označava, i kakve dogadjaje donosi. Još bitnije, kakvu brzinu dogadjaja predstavlja. Pa krećemo.

Danas ćemo pričati o konjukcijama

   Prvu grupu negativnih aspekata čine konjukcije benefičnih ili čak i neutralnih  planeta sa malefičnim planetama u koje spadaju Mars, i Saturn pa zatim i Uran, Neptun  i Pluton. 

Konjukcija je  razmak dveju planeta od 0* stepeni sa odstupanjem dozvoljenim do 5 * (stepeni). 

  U nekim tradicijama kao sto je indijska astrologija Djotiš, konjukcijom se čak smatraju sve planete koje su u istom znaku i istoj kući koroskopa, nebitno koliko stepeni su odaljene jedna od druge. Čak i raspon od više od 20 * oni smatraju konjukcijom. Medjutim, vratimo se našoj modernoj astrologiji, u modernoj astrologiji smatra se da što je aspect egzaktniji više će imati uticaja na čovekov život i obeležiti ga. Potom se uzimaju u obzir slabiji aspekt, pa slabiji , pa slabiji i tako dalje. 

Ali najbitniji aspekti koji će opisati naš realan život su svega možda 2,3 egzaktna aspekta ili 3 ona matematički najnajegzaktnija u našem horokopu rodjenja. 


       Da bi ste lakše prepoznali konjukciju, to je kada su dve planete stoje jedna pored druge, ili kada spojene, pa da se poetično izrazimo, izgledaju kao da su u zagrljaju.


      

          Na ovoj slici vidimo Saturna na 01* i 20’ Device, a sa njim je tu i Merkur koji je na 2* i  53’ Device.  Dakle, ove dve planete su u konjukciji vrlo tesnoj u istoj kući horoskopa i u istom znaku. Razmak izmedju njih je 1* 33’.  Ove dve planete mogu se manifestovati kao sve osobe u nekom dogadjaju ili dve povezane životne situacije koje su u skladu, imaju slične planove i ciljeve i na istom su putu, kao i što su sličnih karaktera i sudbinskih dešavanja, pa se razumeju.
       Pogledajmo sada primer jedne matematičke konjukcije, ali  su te sve planete u dva potpuno različita  znaka.  Jedna je u zemljanom znaku, u device a druga je u vazdušnom u vagi.  


Venere je u znaku Device na 28* i 20’, a Mar sa kojoim je u konjukciji je na 01* 21’ ali vage. To znači da tehnički jesu u konjukciji ali u razlčitim znakovima. Neki astrolozi ovakvu situaciju ne smatraju da je konjukcija, dok je drugi uzimaju u obir.

 Al iako uzmemo ovakvu situaciju u obzir kao da je konjukcija, kako se to ondah objašnjava u praktičnom smislu i  kakve dogadjaje donosi?


Kao prvo klasična konjukcija koja gde su dve ili više planeta u istom znaku i istoj kući horoskopa označava na primer dogadjaj izmedju dve osobe gde su obe  u istim životnim situacijama i u isto vreme na istom mestu, pa  njihov odnos lakše teče i praktično je lako izvodljiv.   

Ali kada su kao u ovom drugom primeru u konjukciji ali u različitim znacima imamo  na primer dve osobe koje su zainteresovane jedna za drugu ( Mars i  Venera mitski ljubavnici) ali,  ili žive u različitim državama ili ne mogu da se nadju u isto vreme na istom mestu zbog toga što ih život razdvaja. Kad je jedan slobodan drugi je zauzet i obrnuto. Vrlo često ne mogu da uklope ni svoje različite stilove života. Pa i ako se nešto desi ne traje dugo jer se na kraju razdvoje kao jer nisu mogli zajedno, dosta su različitih pogleda na svet i stila života.


Inače konjukcije predstavljaju vrlo jaku energiju udružene snage, udružene ljude na zajedničkim interesima i planovima. Konjukcija je vrlo jak magnetizam, dve ili više planeta na jednom mestu, pa su ti dogadjaji obično vrlo zapaženi i imaju jak uticaj na naš život. 


Šta znači roj“ planeta skupljenih u jednom znaku i jednoj kući horoskopa?

Ja konjukciju više planeta posmatram kao skup više ljudi ili dosta povezanih dogadjaja koji slede jedan za drugim i aktiviraju jedan drugi, pa se sve poveže kao domino efekat, i svi dogadjaji možda i nepovezani se dešavaju skoro u isto vreme sa možda par meseci razlike. Sve se to veže ujednom  kratkom razdoblju života u roku od možda godinu il dve. Onda u životu nastaje mir i status quo više godina, pa ponekad i skoro 10-ak  godina tako život stagnira, da bi opet sledilo  par godina izuzetno dinamičnih kada se  svi bitni dogadjaji sabiju u samo par godina.
Ako su malefici prisutni ona ima i dramatičnijih i manje prijatnih dogadjaja.

Konjukcije sa maleficima generalno donose odlaganje dogadjaja. Dešavanja se  otkazuju, planovi padaju u vodu. Često se na kraju od svega dignu ruke, ako niste  dovoljno uporani. Ali konjukcije sa maleficima znaju i da donesu ispunjenje planova i ciljeva i te kako! Ali u tom slučaju problematika je u tome što, se kasnije ispostavi da situacija ne ispadne kao što smo se nadali, pa ne retko sledi razočarenje dobijenim rezultatom. Konjukcije sa maleficima donose teške životne lekcije koje moramo da savladamo da bi smo nešto naučili.4 thoughts on “Negativni aspekti u horoskopu i šta tačno predstavljaju – Konjukcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *