Jupiter u Biku

Polozaj Jupitera cini da se preuvelicaju sve osobine znaka, ili kuce u kojoj  je. Ja uvek kazem da je Jupiter kao lupa, on jednostavno preuvelicava i po deset puta sve sto dotakne. U Biku Jupiter maksimalno pojacava nase osnovne ljudske potrebe, posebno one neresene. Bik predstavlja osnovne potrebe odeca, hrana skloniste ( sigurnost ). Na pocetku ciklusa prvo ima efektat pojacavanja  frustracije zbog osnovnih nezadovoljenih potreba. Sledece je da vam stvori prioritet ( sto je jedna od osnovnih osobina Jupitera ) da te potrebe zadovoljite, da steknete sigurnost. 
  Sa druge strane u sekundarnom smislu Bik predstavlja i luksuz i sve ono sto je mnogo vise od realnih covekovih potreba. Mnogi Bikovi ce sada mastati o prevelikom i nedostiznom novcu, mnogi koji imaju naglasen znak Bika u horoskopu ce sada uspeti  da se izbore za stabilan, siguran izvor prihoda, mnogi ce resiti problem sa stanovanjem, pa cak i sa grejanjem za naredne  zime. 
  Bik je i estetika i uzivanje u zivotu kada se postrigne ono sto je sada nas prioritet ( zavisno od toga u kojoj kuci horoskopa vam se znak Bik nalazi ).  Pa ce se mnogi posle dobro odradjenog “posla, ” posle mnogo godina pocastiti lepim godisnjim odmorom. Oni koji su u ocaju zapustili svoj fizicki izgled ce se opet posvetiti svom telu ( Bik – telesnost ), mnogi ce popraviti zahladjene odnose sa drugim ljudima.

Upozorenje:  Jupiter u Biku zna da ogrize u materijalizmu, pazite se ovoga. Jer ce mnogi  u ovom periodu pokusati da izgube dusu da bi dosli do novca. Neki ce staviti sebi omcu oko vrata uzimanjem mnogo vecih   kredita od onih koje mogu da iznesu, kao i davanje sebi prevelike vaznosti naspram drugih kolega na poslu ne bi li se docepali unapredjenja. Neki ce biti spremni da nastete drugima zbog svojih prevelikih , nerealnih potreba zeleci najveci deo kolaca za sebe.   Setite se Jupiterov ciklus je 12 godina, on takodje predstavlja pozivitvnu Karmu, davace vam tamo gde ste u proteklih 12 godina stvorili zasluge. Ali on radi zajedno sa Saturnom ,pa uzimanjem vise nego sto zasluzujete, moze vam oduzeti mnogo narednih 12 godina. Kao  i sto ce sada oduzimati onima koji su u prethodnom ciklusu grabili previse za sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *