Horoskop za 2024.

Horoskop za 2024. Posebno čitajte za vaš podznak!

-Stella Numerus

Ovan  i Vaga su dva znaka u kojima se tokom godine nalaze Severni čvor/glava zmaja a u Vagi je Južni čvor/rep zmaja. Ovo je drama na svetskom nivou ali taj temperament će u međuljudskim odnosima mnogima Ovnovima preokrenuti život. Do aprila meseca menja se mnogo onima koji imaju znak/podznak i planete u drugoj polovini Ovna od 15°ka kraju Ovna, da bi se od aprila do kraja godine život menjao onima onima koji imaju naglašenu prvu polovinu znaka Ovan.

Nadalje, Ovan kao i ostali kardinalni znaci (Rak, Vaga i Jarac) spada u znake, koji ove godine neće biti ove godine napadnuti planetarnim malefičnim planetama osim onih koji imaju znak/podznak ili neku planetu na poslednjim stepenima znaka na 28.° i 29.°stepenu Ovna.

Pripazite se ljubavnih avantura početkom marta ako ste zauzeti, jer će biti uzbudljivo. Međutim, na pomolu je skandal jer će se vaše aktivnosti brzo saznati! Slobodni ovnovi tada mogu imati avanturu koja opet ne ostaje nikakva njihova tajna. Najburnije je od 23-25. februara.

Najteži period tokom proleća im je oko 08. aprila kada je njihov vladar Mars spojen s najtežom planetom Saturn i sve to u mučnim Ribama. Tada su Ovnovi pritisnuti problemima koje ne znaju kako da reše. Takođe, od 12.-25. aprila je bitan astrološki događaj svima u svetu spoj Jupitera i Urana u Biku koji će doneti velike finansijske promene većini a posebno Ovnovima. Teško im je sve do kraja aprila.

Krajem septembra su vam ozbiljni dani u porodici, zbog nekih novih obaveza, planova i odluka. Na jesen je Ovnovima najteže do samog kraja oktobra i sam početak novembra. Ovo je baš teško.

A najbolji period na jesen vam je od 10. novembra do nove godine kada ćete vi cvetati. Tada vam ide kako Vi hoćete. Tada ste svoj na svome.

Ovaj znak kao i ostali fiksni znaci (Lav, Škorpija, i Vodolija) je među nekoliko njih još koji se muče već godinama od strane Urana i sad od ove godine i od strane Plutona koji ulazi u fiksni znak Vodolije. Uran (slomovi) im je u znaku i donosi  nestabilnost i nervozu. Bilo je i dobrih stvari, neki su menjali i unapredili poslovni ili bračni status.

Godina Vam počinje sa vašim vladarem u Strelcu znaku slobode, te Vi želite da se oslobodite nečega što vas muči. Takođe ste prvih par meseci često na putu. Od 22. januara posvećujete se ozbiljnijim ciljevima, rešavate bitna pitanja, i tokom februara imate kontakte van zemlje.

Slobodni Bikovi pokušavaju da dođu do jedne njima drage osobe ali se nekako mimoilaze. Posebno je ženskim Bikovima jedna osoba izmiče još od jeseni. Lošiji dani su vam baš sredinom februara,  situacija je takva i finansijski i emotivno i trebate je prihvatiti. Oko 20. februara vi ste nekako emotivno napeti. Neki ulaze u nove odnose a neki čak imaju i buran raskid. Februar i mart su vam poslovno napeti.

Krajem maja iz tog razloga se mnogo bacate na posao i zarade, novca treba jer su neke promene nastupile. 23. maja Vam je vrlo lep period. Slobodnima ljubav na putu, nova poznanstva. Neki Bikovi će se u ovom periodu i venčati. I tokom juna ste često na putu zbog raznih obaveza, posla ili zarada. Tokom juna i jula ste hiper aktivni. Žurite nešto mora da se završi. Naviše ste u panici oko 12-13.jula.

Avgust vam nije dobar mesec. Na globalnom planu svima je problematičan period od 15-23. avgusta ali Bikovima će se to odraziti na partnerske odnose koji su tada najgori tokom godine. Neki gubitak takođe imaju. Možda su to povezane priče partnerstvo i gubitak ali možda se odnosi na različite stvari.

Od 20. septembra vam dosta toga ne ide na ruku, a najburniji dani tokom jeseni su vam od 10-15. oktobra. Od 20.oktobra negde bežite da se oslobodite stresa. Krajem oktobra je gotovo s uživanjem tu je dosta obaveza. Ali opet nekako bežite od svega početkom novembra. Dosta radite krajem godine od 11.novembra i tokom decembra.

Blizanci kao i svi promenljivi znaci (Devica, Strelac i Ribe) već godinu dana imaju uvertiru za događaje koji će im se ove godine desiti. S obzirom da Saturn kreće da se davi i muči kroz znak Riba, tako vi nešto muku mučite sa većim novcem, nasledstvima kreditima. Najteže će vam biti da držite glavu iznda vode na polju posla i karijere. Neki će bog toga trpukom za kruhom otići i van zemlje.

Početkom godine Vaš vladar je u retrogradnim hodu u pokušajući da neku veliku zbrku i svađu u partnerskom odnosu izbegenete. Nešto se vrlo napeti krajem jedne i početkom druge godine. Vaš vladar već 2. januara kreće opet napred i opet vas dočekuje ono što ste hteli da izbegnete. Od 20-25.januara ste u velikim akcijama, u ozbiljnoj ste situaciji i nešto treba odlučiti, i baš niste zadovoljni zbog situacije.

Neku dozvolu čekate neku izjavu dajete, neki posao možda započinjete. Vrlo ste ambiciozni ali i napeti, bitno Vam je sve ovo u poslednjoj trećini januara, i od 3-5.februara ste nešto vrlo ozbiljni čak su Vam i vrlo teško ovi dani pa i ceo početak godine, prvih par meseci. Čitavog februara ste vrlo aktivni. Oko 27. februara Vam je spor period kada ste na čekanju. Nije dobro za ispite niti za dobijanje bilo kakvih dozvola. Nešto tada nema sjajnih vesti. Neki će u poslu tada i uspeti da dobiju nešto ali ih to stavlja rekla bih u nezavidnu poziciju.

Ne muljajte ništa oko 8.marta, nešto bi ispalo loše. Konačno ste opet svoj u svom elementu od 10.marta. Više ste u druženju s prijateljima.

Maj vam je lošiji period, posebno sam kraj maja su Vam baš loši dani. Mnogo stresnih gubitaka i loših vesti, sa puta il iako ste student sa fakulteta, te je loš period za polaganja ispita, osim ako nije baš poslednji ispit onda je odlično.

U julu vam nije lako uopšte ali se pravite važni i držite nos visoko podignut. Već početak vam je ili loše sa zdravljem ili na poslu. Oko 20. jula vam je onemogućen neki put, zatvorena su vam vrata nekog uspeha i to naglo. Međutim, vi se dobro držite i od 26. još i bolje. Vaš vladar je opet u svom sedištu. Vi rešavate porodičnu situaciju, možda i radite od kuće, ali sigurno je da niste nešto daleko.

05.avgusta Vaš vladar Merkur ide prividno unazad, stvari se sporije dešavaju a vama sada to i treba. Oko 12.avgusta vam se dešava veliki planetarni događaj i to baš u Vašem znaku. Tada vam nije lako jer se u vašem ličnom horoskopu to tiče: partnerstva, sudskih sporova, i sa poslom.Vrlo je velika promena na poslu i šansa i teret! teško vam je ali je vaš vladar opet u Lavu pa vi opet igrate ulogu nekoga ko se dobro i ponosito drži. Prijatelji su vam podrška.

Početkom godine Vaš vladar je u retrogradnim hodu u pokušajući da neku veliku zbrku i svađu u partnerskom odnosu izbegenete. Nešto se vrlo napeti krajem jedne i početkom druge godine.

Vaš vladar već 2. januara kreće opet napred i opet vas dočekuje ono što ste hteli da izbegnete. Od 20-25.januara ste u velikim akcijama, u ozbiljnoj ste situaciji i nešto treba odlučiti, i baš niste zadovoljni zbog situacije.Neku dozvolu čekate neku izjavu dajete, neki posao možda započinjete. Vrlo ste ambiciozni ali i napeti, bitno Vam je sve ovo u poslednjoj trećini januara.

I od 3-5.februara ste nešto vrlo ozbiljni čak su Vam i vrlo teško ovi dani ča i ceo početak godine, prvih par meseci. Posle ovih problema ste konstantno na nekom putu od 8.februara ili čekate nekoga s puta, ali Vi treperite.Čitavog februara ste vrlo aktivni. Oko 27.februara Vam je spor period kada ste na čekanju. Nije dobro za ispite niti za dobijanje bilo kakvih dozvola. Nešto tada nema sjajnih vesti. Neki će u poslu tada i uspeti da dobiju nešto ali ih to stavlja rekla bih u nezavidnu poziciju.Ne muljajte ništa oko 8.marta, nešto bi ispalo loše. Konačno ste opet svoj u svom elementu od 10.marta. Više ste u druženju s prijateljima.

Jedan od najbitnijih astroloških događaja tokom godine je prelazak Jupitera u vaš znak Blizance. Ovo će vaš život zavrteti još brze pa ćete biti kao u centrifugi, posebno na planu vveza, ugovora i dogovora.

Maj Vam je lošiji period, posebno sam kraj maja su Vam baš loši dani. Mnogo stresnih gubitaka i loših vesti, puta il iako ste student sa fakulteta, te je loš period za polaganja ispita, osim ako nije baš poslednji ispit onda je odlično.

U julu vam nije lako uopšte ali se pravite važni i držite nos visoko podignut. Već početak vam je ili loše sa zdravljem ili na poslu. Oko 20. jula vam je onemogućen neki put, zatvorena su vam vrata nekog uspeha i to naglo. Međutim, vi se dobro držite i od 26. još i bolje. Vaš vladar je opet u svom sedištu. Vi rešavate porodičnu situaciju, možda i radite od kuće, ali sigurno je da niste nešto daleko.

05. avgusta Vaš vladar Merkur ide prividno unazad, stvari se sporije dešavaju a vama sada to i treba.

Od 12-25. avgusta vam se dešava veliki planetarni događaj i to baš u Vašem znaku. Tada vam nije lako jer se u vašem ličnom horoskopu to tiče: partnerstva, sudskih sporova, i sa poslom. Vrlo je velika promena! Nešto se lomi, ali je vaš vladar opet u Lavu pa vi opet igrate ulogu nekoga ko se dobro i ponosito drži. Prijatelji su vam podrška jer je vrlo teško.

Oko 7. septembra će vas opet udariti nastavak scenarija iz avgusta pa ste  posle mirniji. Oko17.septembra nešto zaključujete i podvlačite crtu! Od kraja 27. septembra opet vam je lep period a najbolje vam je oko 7-8. oktobra. Tada de više bavite svojom decom, il iako ste mlađi ljubavnim životom. Odlično za dobre odnose, posebno za rad sa strancima a možda i Vi fizički odputujete.

Sam kraj oktobra vam je loš, tu je neki prekid ugovora, dogovora ili raskid, ali od nekog plana nema ništa. U novembru ste opet lakomisleni i bezbrižni osim 11, 12,13. novembra kada ima poslovnih briga od kraja novembra Merkur je opet retrogradan pa vas usporava.

Oko 05.decembra opet berete poslovnu brigu iz novembra. Sve Vam ide naopako ali sad i nije vreme za bitna ostvarenja. Kada je posao i poslovna pozicija u pitanju, zadnji stepeni promenljivih znakova od 27°do 30° znakova kao što su Blizanci, Devica Strelac i Ribe su napadnuti Neptunom. Ovo će trajati još par godina Blizancima koji na kraju znaka imaju znak/ podznak ili neku planetu tu. Sledi im neki bitan završetak, kraj i gubitak nečega što vam više ni ne treba pa vam život to uzima a tiče se Vašeg polja karijere i životnih ciljeva.

Rakovima godina neće biti tako prelomna kao drugim znacima. Ali će se i njima globalni aspekti odraziti na zdravlje i poslovnu angažovanost. Rak kao i ostali  kardinalni znaci (Ovan, Vaga, i Jarac) spada u znake, koji ove godine neće biti ove godine napadnuti, osim onih koji imaju znak/podznak ili neku planetu na poslednjim stepenima znaka na 28.° i 29.° stepenu Raka.

Vama godina počinje sa puno angažovanja u društvenim aktivnostima kada ste van kuće. Međutim, u privatnom životu kraj 2023. i početak 2024. donosi neke promene u vezi ili braku. Ima tu dosta rasprava i sukoba. Svako misli da je u pravu.

Sredinom februara ste u nekom strahu povodom ljubavnog života ili oko vaše dece ako ste stariji. Izgleda da deca kreću svojim putem, i to dalje od vas a Vas to izjeda. Čini mi se da se tokom februara brinete i za posao. Neko vas zaplašuje a vi se čak brinete da ne ostanete bez posla. Rakovi koji su ipak skloni avanturama imaju aktivni period krajem februara, te su u strahu. Izgleda da su im strast i strah pomešani.

Mnogi koji rade sa strancima kao i studentima je ovaj period aprila takođe teži pa tada neka izbegnu neki posao ili obaveze oko fakulteta koje mogu. Mnogi rakovi znak/podznak će možda i uspevati da prvi put napuste zemlju na duže da tamo rade. Međutim, ne mali broj rakova će se u zemlju vratiti zbog neke situacije tamo koja im više ne ide na ruku.

Tokom juna, mnogi vaši poslovni planovi se uspšno obistinuju. Vi ste podržani i od prijatelja posebno tokom juna i do kraja jula kada se dosta družite i jedni drugima prižate podršku.

Rakovi su ne retko medicinski ili socijalni radnici, tako će prelazak Jupitera u Blizance od proleća doneti nekim rakovima rad u instituacijama zatvorenog tipa kao što su bolnice ili domovi za stare. Zapravo, onim Rakovima kojima se vrata inostranstva i otvore biće verovatno zbog zapošljavanja tamo u tim istim institucijama. Jupiter u Vašem polju tajni i neuspeha vas štiti od vas samih, od vaših pogrešnih odluka ili od još većih gubitaka. Mnogi Rakovi ako nisu medicinski radnici će dosta vremena provoditi po domovina zdravlja ili bolnicama posećujući sebi drage ljude. Ovo je najaktuelnije tokom avgusta meseca, tačnije od 12-25.avgusta. I vi sami ako osećate tegobe, nemojte izbegavati da idete i lečite se, uradite to na vreme.

U septembru ste iz istih razloga besni, ne znam smao na koga, na sebe ili druge? Uglavnom vi od besa gorite, i gledajte da tu ogromnu energiju negde usperite i kanališete inače će vam mnogo posledica otići na zdravlje! Predajte se poslu da ne razmišljate previše. Neki rakovi će u ovom periodu već užurbano tražiti i novi posao, zavisi od toga kako su prošli u avgustu. Ne znam dali se vieš bavite ljubavnim životom, svojom decom ili poslom tokom septembra i oktobra.

Bilo kako bilo Vaš rad Vam od novembra počinje da donosi novac što fino traje sve do kraja godine.

Ovaj znak kao i ostali fiksni znaci (Bik, Škorpija, i Vodolija) je među nekoliko njih još koji se muče već godinama od strane Urana koji daje neočekivane slomove. On će vam 2024. godine ako do sad nije napraviti poslovnu promenu. Trebalo bi da ostanete bez nekog posla koji vrlo dugo radite i dobijete jednu sjajnu šansu koja je ono što ste čekali, ovo bi trebalo da se ostvari posebno Podznak Lavovima! Ovo će uraditi kažem Uran koji nastavlja i dovršava nešto od prethodnih godina. “Seče živce” još od 2018. godine.a još par godina će stvarati velike oscilacije i nagle najviše poslovne promene samo onima koji imaju znak/podznak ili planete između 19.i 27.° znaka Lava.

Od ove godine ulje na vatru vam dodaje i Pluton koji ulazi u fiksni znak Vodolije. Oni koji će imati korenite promene su opet svi fiksni znakovi ( Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije) dakle ljudi koji imaju znak/podznak ili neku planetu na početnim stepenima ovih znaka, dakle na 1.°ili 2.° Lava, oni će imati velike i korenite promene koje će Vam promeniti život posebno kada je o Vašem partnerskom/bračnom životu reč! Nekima nabolje a nekima na lošije, jer su neke promene i bolne i nepoželjne. Ovo počinje od 22. januara jer Pluton ulazi u Vodoliju koji je takođe fiksni znak i pod oštrim uglom seče sve što na tim stepenima imate u ovom znaku. Većini podznak Lav će izazov biti u vezi/braku.

Godina vam počinje sa mnogo posla, ali ako niste zaposleni eto posla uskoro. Neki će početi za zdravstvenim problemima i terapijama. Već od 22. januara kreće frka oko partnerstva. Najlošiji dani tim povodom su oko 12-13. februara.  Ovo traje do 22. marta.

Posle idu ljubomorne scene. I ludovanje s novcem. Pazite na šta troši te a najviše uzdržite od uzimanja pozajmica i kredita tokom aprila,  a posebno oko 8. aprila. Oko 10. aprila već imate mnogo posla sa strancima. Možda radite sa stranim firmama il idete Vi lično na put. Put u inostranstvo vam se najviše otvara baš od početka maja, a to tada imate još još više posla sa strancima! Ako imate rođake van zemlje i oni će biti prisutniji u vašem životu od početka maja sve do 10. juna.

Za one poslovno uspešne ovog datuma počinje vaša borba na poslu. Neki će se boriti da dobiju posao, neki da uznapreduju, a neki čak i da zadrže posao. Uglavnom poslovna borba će biti velika tokom leta, posebno budite spremni oko 15. jula! Ovo nije borba samo oko posla, već nešto sa autoritetima, i državnim institucijama.

Trudite se tada da ne napravite sebi još veći problem. Možete dati ili dobiti otkaz, ili ući u konflikt sa moćnijim ili bolje pozicioniranim ljudima od sebe.

Od septembra za vas kreće period koji je mirniji i pasivniji. Da li od prethodnog događaja iz avgusta ili zbog čega već? Ali izgleda da se od septembra malo povlačite u sebe i ovo traje do 5. novembra! Iskoristite taj period da nešto radite u osami, da razvijate svoje, poslove, talente veštine. Jer ćete dobiti i priliku da sve prezentujete uskoro.

Od 5.novembra ste opet svoj na svome. Osećate se dobro, samopouzdano i željni ste dokazivanja. Željni ste da izađete zasijate i pokažete da ste sve prevazišli da ste vi jači od svega. Oni koji imaju čime da se pohvale, koji su radili na nekim svojim veštinama i poslovima prethodnih par meseci sada imaju i šta da prezentuju. Nekima će se godina i završiti tako što, imaju pozive za inostranstvo, za saradnju sa ljudima i šire van svog grada i regiona. A neki će čak u više navrata i raditi na tome da se odsele van.

Kao što sam rekla u naslovu, Devicama je čak i tokom jeseni ’23. godine počela promena u partnerstvu. Neki će naći novog partnera posebno Podznak Device, krajem jesen jedne i početkom druge godine. Međutim, oni koji su duže u vezi ili u braku u Novu Godinu ulaze rešavajući partnersku situaciju koja će trajati još narednih dve godine koliko će Saturn još boraviti u vašem polju partnerstva. Takođe, početkom godine postoji neki izazov u kući vezan za članove porodice, stambene uslove, ili popravke i slično.

Već od 7. januara, mnoge Device posebno podznak, će početi da se bave svojim ljubavnim životom. Ovo će im biti početkom godine prioritet. Neki će želeti i činiti sve da uđu u novu vezu. Ako ste zauzeti u ovom periodu se pripazite avantura, koji bi mogle da vas koštaju i ovako već kritičnog perioda u vezi koje sam već objasnila da dolaze. Jer najteže za vezu u prvoj polovini godine vam se dešava oko 8. aprila.

Od 12-25. aprila dešava se veliki globalni događaj spoj Jupitera i Urana u Biku. Ovo je biti veliki obrt a kod vas će se to odraziti na oblast porodice i stambenih uslova, gde ćete imati veliki obrt. Neki će rešiti stambeno pitanje a nekima će član porodice se se naglo otići van zemlje.

Još na početku u naslovu rekoh da vam se smeše šanse. Godina počinje, sa više planeta u polju velikih životnih šansi, polju inostranstva, i slobode /oslobođenje od nečega čega želite da se oslobodite. Iskreni da budemo ova dobrobit  traje još od proleća prošle godine, tako da će neki progres Device ipak uspeti da ostvare do 26. maja 2024.

Posle toga od 20. juna, Devicama se otvaraju vrata inostranstva.Tada se sve vrti oko većih zarada baš od stranih firmi, stranih poslodavaca, moguće je da ćete dobiti posao i da radite van granica zemlje. Ako već radite sa strancima preko interneta, na primer najviše posla imate od 10. juna čak do 20. jula i donosi vam dobre zarade. Od 20. jula dešava se uspon na polju posla! Oni koji nemaju posao dobiće vrlo dobar zadovoljavajući posao, oni koji imaju posao čeka ih poboljšanje. Situaciju da vam je potrebna pomoć moćnih ljudi, starijih ljudi ili nekih autoriteta, od leta ćete tu naklonost i pomoć takvih ljudi dobiti.

Tokom septembra Device utehu traže u polju prijatelja. Slede dugi sati i dani razgovora, sa jednim vrlo bliskim porodičnim prijateljem. Takođe, od 10. septembra je vrlo radno, poslovi idu izvrsno, što vama mnogo pomaže da se osećate bolje!

Takođe do 15.oktobra, vi se konstantno bavite novcem zaradama, isplatama troškova. Pokušavate barem da budete na pozitivnoj nuli. Mada vam dobro ide i mislim da su vam zarade prilično dobre posebno tokom prve polovine oktobra, kad uspete da zaradite onoliko koliko zaradite za dva meseca.

Od 7. novembra nije vam baš najbolje raspoloženje. Imali ste i nekih gubitaka tokom godine, i sada vas je sve sustiglo. Raspoloženje i vaše mentalno zdravlje nije sada najbolje. Do kraja godine gledajte da se odmarate, povučete od sveta, analizirajte svoje i tuđe greške.

Vagama se do kraja godine u njihovom znaku nalazi Južni čvor/rep zmaja do je glava zmaja u znaku preko puta vašem u Ovnu. Ovo će napraviti neke bitne preokrete u polju međuljudskih odnosa, i sudkih sporova. Mnoge Vage će utrčati u brak ili zajednički život. Neki će započeti sudski spor.

Vaga kao i ostali kardinalni znaci (Ovan, Rak i Jarac) spada u znake, koji ove godine neće biti napadnuti planetarnim maleficima odim Južnog čvora. Ipak, oni koji imaju znak/podznak ili neku planetu na poslednjim stepenima ovog znaka, na 28.° i 29.°stepenu Vage oni će imati izazove sa zdravljem.

Vagama godina počinje sa porodičnim izazovima, a za to vreme Vi ste ili na putu negde ili čekate da odputujete. Ako imate privatan posao, neke porodične probleme ili se bavite nekretninama najburnije tim povodima Vam je do 10.februara. Ali za partnerstvo i brak vam je vrlo dobro oko 10. januara! Slobodnima Podznak Vagama posebno, je dobro i za ulazak u vezu. Ipak, od 22. januara vrlo je velika promena na globalu Pluton (bog podzemnog sveta) ulazi u Vodoliju, promene su ogromne, a kod vas se ro odnosi na ljubavni život koji postaje ekstreman. Kod starijih Vaga ono se odnosi i na njihovu decu, njihove živote, dešavanja i Vaš odnos sa njima.

14.februara događaji čini još burnijim kad se i Mars pridruži. Kažem ovo je globalan aspekt na svetskom nivou ali kod vas će se osetiti u polju ljubavi i dece. Nemojte  ovih dana ulaziti. uveze, ne raspravljajte se ne svađajte samo se, samo se odmaknite od bilo koga ko vam nema takta.

I čitav mart je vrlo buran u ovim gore nabrojanim aspektima života. Stvari kreću ozbiljnije od 23. marta kada ima mnogo posla za Vas, pa ko traži posao tada će ga naći. Takođe će zdravlje tražiti vašu pažnju  pa će te se narednih mesec i po dana više baviti njime. Oko 8,9. aprila je najteže na poslu a i sa zdravstvenog aspekta je loše pa će mnoge Vage biti na bolovanju.

Krajem aprila obratite aprila slede nedefinisani dogovori, razgovori i ponude. Sa partnerom nema jasnoće, niti on ima neki plan ili ponudu a da je to dobro za Vas. Ako ste u nekim ozbiljnijim pregovorima povodom bitnih stvari u životu ili blizu sudskog spora angažujte pravnika ili advokata, ne potpisujte ništa, takođe nemojte davati obećanja krajem aprila oko 28. sve je nejasno i mutno. 26. aprila Vaš vladar Venera u lazi u svoje sedište u Bika i Vama ovaj period počinje da godi. Dobro je za finansije, zarade i podršku koju od drugih dobijate.

Međutim, od maja situacija sa stalnim partnerom ili u braku postaje vrlo oštra. Tu du konflikti, svađe jer partner je besan, nešto je pod pritiskom a vi gledajte da se izmaknete, ne dolivajte ulje na vatru! Neki će “na vrat na nos” odlučiti da započnu zajednički život ili brak. Dugi će slične zajednice napuštati i veze raskidati navodno potpuno neočekivao! Samo oko18. maja aspekti su vrlo loši i izbegavajte bilo kakve odluke i nove početke. Venera je spojena s planetom stresa i haosa Uranom a Mars je isto spojen s jednom vrlo lošom tačkom. Ne ulazite u nove poslove/veze/dogovore ne dajte obećanja i slično.

Na području partnerstva borbe se vode sve do 12. juna, i to neće biti lako posebno oko 10.juna! Nakon toga se front prebacuje u sektor tuđeg novca. Idu bolje naplate novca od vašeg posla ako imate privatan posao, ili ste skloniji nekom riziku,  pozajmicama i slično Od 20.juna mnogo planeta Vam je u polju posla i dosta se radi do nekog dela jula.

Imate neku nezgodnu situaciju 12.jula. Nisu baš vaši dani, a problem je povezan s krugom prijatelja i vašim bliskim okruženjem.

Krajem avgusta vam je opet sve lakše svoj ste na svome, i tokom septembra ste opet u svom elementu. Sve što vam se bude dešavalo rešavaćete diplomatično u svom stilu. A te diplomatičnost će vam i zatrebati jer uskoro stižu malo burniji događaji na poslu.

U septembru imate neke poslovne borbe, ambicije povećane. Radite na nekom dokazivanju, i prilično gurate svoju priču i svoju pravdu. Imaćete konflikt sa nekom osobom na poslu koja smatra da je dominantna u odnosu na vas tokom septembra. Konstantno imate problem sa vezom partnerstvom međuljudskim odnosima, i to se prilično loše odražava na vaše zdravlje. Još ako ste u procesu nekog razvoda ili sudskog spora to vam prilično loše utiče na zdravlje definitivno. Tokom septembra ćete ipak morati da se ipak javite lekaru, posebno sredinom septembra.

Većina vaga se od 20. septembra potpuno predaje, nekoj zaradi novcu i sticanju. Trenutno imate povećnu potrebu za novcem i sigurnošću. Trenutna finansijska situacija vam nije sjajna, vito pokušavate da rešite. Iz tog razloga oko 25. septembra postajete vrlo poslovni. Tako da netipično za jednu Vagu, ali poslovi sticanje su vam narednih mesec dana na prvom mestu! Iskoristite taj period da, napravite neki dogovore i pregovore koji će vam doneti više posla. Oktobar vam je potpuno poslovan i radan.

Slobodne Vage će tokom novembra povezati ljubavni život sa svojim krugom prijatelja. Dopada vam se neko sa kime imate zajedničke prijatelje. Osoba vam se nudi deluje zainteresovano u ovom periodu. Krajem godine vrlo je burno u ljubavnom životu za mlade Vage znak i podznak. A kod starijih Vaga već je neka vrlo izazovna situacija sa njihovom decom.

Ovaj znak kao i ostali fiksni znaci (Bik, Lav i Vodolija) je među nekoliko njih još koji se muče već godinama od strane Urana koji daje neočekivane slomove i sad od ove godine i od strane Plutona (korenite promene) koji ulazi u fiksni znak Vodolije. Znak Škorpija posebno podznak ima čak izazove u partnerstvima u drugim vezama ili u braku Dobra stvar je što će mnoge Škorpije znak ili podznak imati, bolju finansijsku situaciju od maja meseca. S obzirom da mnoge Škorpije čekaju veliki troškovi Škorpije će imati neke prilive s kojima će moći da isplaćuju te troškove.

Škorpijama godina počinje sa njihovim vladarom u znaku Strelca. Ovo daje veliki polet i energiju i obećava, što se dešavanja tokom naredne godine tiče. Međutim najbitniji događaj za Škorpije je činjenica da njihov vladar Pluton 22. januara, prelazi u znak Vodolije. Događaj tokom 2024 godine koji će imati veliki uticaj na globalnom planu i doneće velike promene na nivou svetskih dešavanja koje će se nastavljati dugi niz godina.

Neke bitne stvari su u pitanju svima nama činjenica da je Saturn u znaku Riba, već godinu dana biće tu još godinu i po dana. U prošlogodišnjem horoskopu sam više pisala o tome, ukratko Škorpijama će doneti velike promene kad su u pitanju deca, potomstvo, i ljubavni život. Već tokom januara škorpijama je vrlo radan period, moraćete biti vrlo organizovano da sve to stignete. Izgleda ću ti često biti na nekom putu i sređivati neke papire.

I tokom februara traje velika dinamika u vašem životu gde nešto jurite žurite i nešto mora da se postigne. Mnogo je kontakata i obavljenih razgovora posebno s braćom, sestrama i familijom. S s kraja februara i tokom marta sve se prebacuje na porodičan plan. Aktivnosti su u kući domu i porodici. Rešava se stambeno pitanje. Kod nekih će biti majstori u kući kao što su popravke i dorade, na neki će imati dosta konflikta u porodici. Dramaturgija je na vrhuncu početkom marta. Oko 20.marta je aktuelna problematika u ljubavnom životu a kod starijih možda više sa decom. Ova problematika dostiže svoj u dodatnu tenziju oko 10 aprila, a vrhunac ovih i sličnih oko veze, porodice je 23.aprila!

Početku maja ima mnogo posla, radi se i preko granice izdržljivosti, tako da se neki bes i neka nervoza kanališe kroz rad. Starije Škorpije koje ne rade će imati problema sa zdravljem a možda čak i mlađe. Od sredine maja vrlo su intenzivni razgovori, pregovori. Kako kome, neki će imati intervjue za posao, neke razgovore sa pravnicima, a neki ozbiljan razgovor sa partnerom. Krajem maja juna se poteže veliki novac, pozajmice, kredite sponzorstva, alimentacije.

U junu će mnogo Škorpije imati, da reše sve ono što se nije rešilo prethodnim mesecima kad su u pitanju veze i partnerstva. Ako je do sad vaša veza/brak opstala evo novog većeg talasa koji je dolazi da

proveri koliko će zamak koji ste podigli na plaži od peska opstati. Sada je glupo i savetovati vam razgovore, jer ovde je bes veliki razgovori ne vode ničemu nego salvi besa, svađe i ureda.

Juni mesec kada imate izazove gde ćete morati malo bolje da kontrolišete svoj bes. Za osobe koje su u sudskom sporu ovo je aktivan period.

Neke Škorpije će imati i nova ljubavna poznanstva i ulazak u nove veze, ali ne znam koliko će to opstati, već oko 15. jula, se borite za opstanak u nove veze. Oni u dužim vezama i brakovima, takođe imaju situaciju gde treba razumeti i suprotnu stranu partnera koji je u velikom stresu i problemima. 17.jula je Škorpijama i Ovnovima jedan od dana u godini. Ovo su opet aspekti koji su na globalnom planu, upečatljivi posebno tamo gde je već burno ti već traju. Od 20. jula se poboljšavaju zarade. Nešto se jurite da zaradite jer su troškovi izgleda veliki. Dobro vam ide, naplata dugova i za ostalih primanja.

Septembar vam je vrlo, vrlo aktivan pre svega studentima, ali i onima koji imaju posla sa inostranstvom i i familiju tamo. Neki će odlaziti na turistička putovanja takođe. Oko 15. septembra ipak valja, izbegavati put, ispitne rokove, i početak nove saradnje sa strancima. Inače je loš period za potpisivanje ugovora i prihvatanje bilo kakvog novog posla.

Tokom oktobra situacija se smiruje, dosta toga proživljenog, umor prevlađuje. Ovaj period nije ni za šta nove ni za kakve nove početke. Da se događaji sležu i smiruju sve ide u neku pasivnost. Dobar baš i nije neki sjajan mesec ali odličan za odmor.

Sam početak novembra do 5. su događaji već malo problematični dramatični posebno na poslovnom planu. Ima preovlađuju velike ambicije, ali gledajte da se ne preračunate, ide na predsednici svoje mogućnosti. Neki ću u ovom periodu dati otkaz neki će dobiti otkaz. Problem bi bio i da se prihvati neki posao kojim ste dorasli da se uzmem preveliki zalogaj koji će posle doneti probleme. Dosta se u novembru bavite poslovnim i finansijskim ambicijama, ima to i uspeha ali ima i dramatičnih gubitaka, nije baš sjajno sada rizikovati, dosta će se gubiti. Neki će tokom novembra kasnije ostvariti neke poslovne uspehe, dosta se ističete u novembru, u žiži se dešavanja. Na poslu i dalje ostvarujete neke uspehe, koji su počeli financijski da se isplaćuju malo više od 20. novembra.

Godinu završavate s vašim vladarom koji će ići unazad ( ići retrogradno) te se vraćate na neki stari cilj i interes oko druge zemlje, rešavanja studija, puta van zemlje ili rada u inostranstvu.

Strelčevi znak/ podznak će imati godinu punu promena!

-Zadnji stepeni promenljivih znakova od 27°do 30° znakova kao što su Blizanci, Devica Strelac i Ribe su napadnuti Neptunom. Ovo će trajati još par godina i Strelčevima koji na kraju imaju znak/ podznak ili neku planetu tu. Sledi im neki bitan završetak, kraj i gubitak nečega što vam više ni ne treba pa vam život to uzima a tiče se vašeg polja, kuće, doma i porodice. Ovo je posebno naglašeno kod podznaka Strelca!

-S druge strane Saturn napada prvu polovinu gore pomenutih promenljivih znakova pa i Strelca pa se ovde produbljuju promene u vašoj porodici, stambenoj situaciji i promene nekim članovima porodice.

-Najveća promena kao nešto potpuno novo je ulazak Plutona u Vodoliju što će doneti promene svuda u svetu a Strelčevima se to preliva u polje kretanja, putovanja, dešavanja oko braće/ sestara i uže familije i komšiluka.

-Još jedna dobra promena je ulazak vašeg vladara Jupitera u znak Blizanaca, što je kod vas polje partnerstva i braka, tako da će tu biti pozitivnijih promena.

Godina vam samo počinje u nekom baš euforičnom stilu, iako vas dosta posla čeka. Već od 5. januara vi ste potpuno opterećeni vašom finansijskom situacijom. Izgleda kao da vam baš treba novac za nešto, kao da ste u nekim manjkovima i prilično se bacate na posao, štednju  kalkulacije i zarade. Januar vam je vrlo radan i prilično uspešan, posebno na polju finansija. Ako ste stariji ili i ovako imate neku boljku, druga nedelja januara je izvrstan period da pronađete pravo rešenje, dobiti pravi savet od stručnjaka/lekara i brzo i lako rešite taj problem. Do 23.januara mi nije tako loše bilo, a sada će biti bolje u kontekstu nečeg drugog. Vaš rad počinje da se isplaćuje, i vi berete plodove.

Sad od poslednje trećine januara kada je vaša kupovna moć porasla, da se ne lažemo rasti i vaše samopouzdanje, i vi krećete da trošite u svom stilu i krajem januara ima mnogo druženja sa prijateljima.

Lepši događaji i ljubavna komunikacija je od 20. februara sve do marta, kada u stvari možete, otići na taj put, upoznati se sa nekim novim, ili tek započeti komunikaciju ili  možda i vezu na bazi muško-ženskih odnosa. U martu su događaji već sporiji, i manje temperamentnih burniji.10 marta i nadalje sve više pažnje privlače dešavanja kuće domu porodici porodična dinamika izgleda nije baš jednostavna. Porodična situacija se pogoršava oko 20. marta, a trajaće i tokom aprila.

Bilo kako bilo vi ste ipak počeli malo opet dinamičniji i veselije da živite, posle 20-ak dana stagnacije. April je vrlo bitan mesec za vas tokom ove godine! Tada će se dešavati i smenjivati najrazličitije stvari, od najboljih do lošijih. Događaju će se smenjivati iz dana u dan iz nedelje u nedelju. Na primer od 3.aprila ima 3 boljih dana boljih dana, da bi već od 7-8. aprila, bilo opet ne ti nekih dešavanja u kući i porodici koji nisu dobri posebno ako se tiču mlađe muške osobe. U najboljem slučaju tu su neki kućni kvarovi i havarije koje hitno treba rešiti i popraviti. Problematičniji deo priče je ako bi bilo konflikta velikih među članovima porodice, posebno jer tih dana je neki član porodice ima loše i teške dane. Vi da biste uspeli da pregurate sve to, pobegnete negde van kuće gde ste opet u druženju sa prijateljima. Vi volite da budete van kuće na otvorenom, u susretu sa ljudima u druženju. Tako da vam je april vrlo šarenolik.

Od početka maja vi isplivavate iz porodičnih okolnosti, i potpuno se predajete lepšoj strani života. Mlađi jure za raznim avanturama i dogodovštinama, a stariji će se dosta posvetiti svojoj deci, ali lepšoj strani svog života. Ovi su dani ludi i nezaboravni.

Ali život ide dalje, u 26. maja vaš vladar Jupiter prelazi u znak Blizance, i vi kao da izlazite na neku poljanu, gde počinjete kao divlji konj da trčite po livadama bežeći od dosadašnjeg života, i u susret slobodi i nečemu drugom, novom. Trčite ka velikim nadama u bolju i lepšu budućnost. Rekla sam vam da će vam april i maj biti burni! Do 5. juna traju velike borbe, mlađima pa i starijima sa svojim ljubavnim životom. Starijima se dešavaju iskušenja i sa svojom decom, unucima. Dobro ona stvar je što će mnogi tokom maja i do juna, otkriti neka svoja nova interesovanja, talente, hobije. Pronaći će se u novom stilu života. Od 5. juna opet postaje vrlo radno i teško, ja život se svodi na svakodnevicu svakodnevne obaveze i zdravstvene tegobe. Jedino bi sada bilo sigurno da nećete sedeti zaključani u nekoj kancelariji, ili se lečiti stacionirano, u domovima zdravlja ili ne da bog u bolnici nego ćete imati veću dinamiku. Bolje bi vam sad prijela neka lečilišta na otvorenom, po banjma, po raznim lečilištima, ovakvi mi onakvim. Sve samo da ne sedite u četiri zida.

Imate opet neku čudnu situaciju na poslu i na zdravstvenom planu oko 14 jula. Tad ništa ne planirajte dosta toga pada u vodu. I tokom jula vam je još dobro samo ako radite sa strancima ili imate neku situaciju u stilu zemlja- inostranstvo, onda se tu poboljšava etood sredine jula je opet boljuća prođa u odnosima i  komunikaciji sa ljudima van zemlje. Od 21 jula počinje taj najžustriji period u godini po pitanju partnerskih odnosa, i trajaće čitavog avgusta.

Konstantno čitave godine imaju izazove na polju bliže i uže familije, kraćih putovanja porodičnih i partnerskih odnosa. To sve opet ima treći veliki talas. Jedan smo imali u aprilu, drugi u maju i treći sad u avgustu, koji će se kod vas dešavati  povodom gore nabrajanih oblasti života.

U septembru se priično bavite zaradama i finansijama. Vi sad zarađujete i čupate što se isčupati može jer su nastupili neki veliki troškovi i potreba koje niste očekivali. Dobar je period za zarade sada ako imate privatan posao i radite s klijentima 1na1. U drugoj polovini septembra je odlično za poslovne pregovore. mada ne i za potpisivanje ugovora. Nije dobar mesec da tražite novi posao! To ke dobro tek od kraja septembra.

Zapravo tokom oktobra vam je odlično za novi posao, za potpisivanje ugovora, posebno za ostvarivanje raznih ciljeva. Sada imate sreće sa baš sa onim što ste zacrtali da su vaši trenutni prioriteti! Imate čak i pomoć nekih prijatelja, koji vam dosta pomažu oko su oni vešti od vas. Dodaju vam bitne informacije, povezuju sa bitnim kontaktima ljudima, i tako vam najviše pomažu. Prva polovina oktobar je čak izvrstan za nove veze/ partnerstva. A oni koji su u dugoj vezi, vrlo je lepo za ulazak u brak, potpisivanje bračnog papira, ugovora ili eventualno početak vanbračne zajednice. Druga polovina oktobra je već sasvim drugačija i po svim ovim pitanjima potpuno suprotna. Jer vaš vladar polja posla karijere dostignuća a i polja braka i veza, Merkur ulazi u loš znak za sebe i to više nije dobro.

U drugoj polovini oktobra se treba premiriti, međutim opet stvari postaju interesantne već početkom novembra. Život se vraća u svoju dinamiku, vi ste u svom elementu, sve vam uspeva i dosta toga vam odgovara. Partner će imati nekih problema pa će tražiti vašu podršku i pomoć. Kako je vama dobar period tako vašem partneru nije i onda ćete vi prosto morati da veslate i da preuzmete kormilo.

Novembar je strelčemo znak i podznak takođe još jedan lošiji period kad su u pitanju neuspesi i gubici to je vrlo naglašeno u novembru. Novembar nikako nije opet za nove početke i ni za šta je rizično i ono što je jednostavno i lako ne uspeva kamoli nešto teže. Sada imati problem i u ljubavnom životu i sa decom ako imate decu. Ovo sve popušta u drugoj polovini novembra.

Krajem godine i tokom decembra opet ste vrlo vrlo raspoloženi. Vaš vladar nije napadnut ni od kakvih malefika, vi možete da uspevate u svemu, nemte stega, neuspeha ni pehova, sada sve ide kako vama odgovara sve je vrlo dobro godinu završavate prilično dobro!

Dobro vam je i to što će tokom čitave zime i i proleća vaš vladar Saturn biti mesecima u dobrim aspektom sa Jupiterom, planetom sreće i blagostanja. Tako da ćete imati veliku i sreću u nesreći i pomoć u dobrim danima, te svakako podršku do kasnog proleća.

Jarčevima godina počinje sa lošijim raspoloženjem ali se sve ubrzo menja. 05. januara vas hvata velika energija i volja. Neki će od siline energije biti svađalački raspoloženi i terati mak na konac čisto da isteraju svoj neki hir. Ovu polu destruktivnu energiju će najbolje iskoristiti oni koji imaju lepe ideje i plemenite ciljeve. Oni koji su samo čekalo podstrek iznutra da nešto novo započnu.  U tom slučaju će januar proticati dobro i čak vrlo uspešno posebno onima. Ovo posebno važi za rođene početkom znaka, ili ko ima podznak u prvoj trećine/dekadi znaka Jarac. Dobri su vam odnosi sa strancima i ljudima iz daljine. Kao da se u januaru na nekom putu čak.

Početkom februara su poslovni i zdravstveni problemi  a kulminacija je oko 10.februara, kada imate i porodičnih izazova, i problem s jednim od roditelja, što važi i za starije i mlađe Jarčeve. U istom terminu imate i nemile događaje u krugu prijatelja. Tokom februara berete plodove rada, ipak su najbolje finansije od 20.februara, kada se podiže vaša kupovna moć, i vi počinjete i više da trošite. Krajem februara imate nekih olakšica, kad su dobre vesti u pitanju, bolja je i komunikacija s drugima, i vi tada nešto saznajete.

I tokom marta se sve zarađeno brzo troši to i dalje traje. Nadamo de da rešavate neke probleme novcem i neke troškove isplaćujete ili dugove vraćate, u suprotnom ćete zažaliti.

Tokom marta se raspoloženi za poznanstva i flert, često ste u lepom društvu. Naj ljubavniji dani tada su vam oko 21. marta, kada vam se dosta toga nudi, vi biste hteli ali vi zatežete i komplikujete. Neka dobra prilika bi tako mogla da vam sklizne. Dani su loši za posao i za neki vaš poslovni status. Nemojte se u ovom periodu samo petljati sa nekim sa posla jer bi to baš moglo loše da utiče na vaš ugled. Krajem marta i u aprilu već se sva energija prenela u kuću dom i porodicu, ali pozitivne stvari su u pitanju nije ništa loše.

S druge strane, na ljubavnom i poslovnom planu su vam vrlo lošiji dani početka aprila tako da gledajte da samog kraj marta i početakom aprila izbegnete neka očekivanja.

U porodičnim okolnostima idu malo lošiji dani oko10. aprila jer neki član porodice ima neki gubitak zbog kojeg svi patite. Konflikti u porodici su malo naglašeniji između vas lično i tog člana porodice koji prolazi kroz teži period, budite malo uviđajniji prema toj osobi. Istom periodu imate i konflikt sa jednom osobom iz kruga prijatelja. Biće da ste vi tada. besni i nervozni tada prilično i takvu oštru i negativnu energiju emitujete pa tako izazivate sukobe.

Sredinu maja baš imate neku problematiku u kući, u porodici posebno sa mlađim članovima porodice. Neki će imati situaciju da moraju mnogo da sređuju popravljaju svoj stambeni prostor, jer se neka nezgoda desila. Od 26. maja Jupiter prelazi u vaše polje posla, i zdravlja. Ovo će biti dobro za one koji traže novi posao ili bolji posao. Oni koji posao već imaju mogu se nadati poboljšanim uslovima rada. Mnogo neočekivanih stvari se dešava vama na poslu krajem maja. Neke su baš dobre, neke nisu. Imate konflikt sa mlađom koleginicom na poslu. Muški pripadnici ovog znaka bi bili fizički vrlo privučeni koleginicom i ovo bi moglo da izazove razna govorkanja i ne prijatnosti, posebno jer mi se čini da ste vi statusno iznad nje na poslu.

Ali ova ljubavna situacija koliko vidim i tokom narednog dela meseca ne jenjava. Ipak, moram reći da je sam kraj maja vrlo stresan vama za posao, možda se sve prethodno nabrojano nataložilo, možda ste napravili neki kiks na poslu Međutim, neki poslovni presek vam se dešava na samom kraju maja meseca.

Do 08. juna je bitno naporno raditi jer će se dobra reč daleko čuti, to će  promovisati vaš rad jer ste u godini kada će se poslovi uvećavati, ovo je posebno bitno ako radite privatno. Od 10. juna ostaje vrlo interesantno u ljubavnom životu, emocije Imaju neki ventil. Manje radite a više želite da uživate u životu da izrazite da se viđate sa sebi dragim ljudima, i da živite lepši deo stvarnosti. Do 20. kraja jula imate, vrlo naglašeni ljubavne susrete, za mlađe pa i za starije, ovo su ljubavne avanture, novi događaji i nova nove veze. Nekima koji su u dužoj vezi ili braku ovo bi moglo da bude i osećaj kao da vam je sa stalnim partnerom dosadno i skloniji ste da dozvolite da veza pukne, da se posvađate i da ulećete u neke nove izazove.

S obzirom da je i Venera u isto vreme vam u polju partnerstva, ovo je izvrsno za ljude koji su sami da nađu neku osobu na duže staze da nađu partnera da započnu nešto zajedno, i da pospeše svoj ljubavni život! Tokom početka jula mnoge ljubavne veze postaju ozbiljnije. Oko 15. jula za osobe koje nemaju stalnog partnera, a skloni su kratkotrajnim vezama moram da upozorim da postoji mogućnost trudnoća, nenadanih začeća. Ovo je izvrsna vest za one koji dugo čekaju dete! A verovatno ne tako sjajna za one koji nemaju stalnog partnera niti su u konkretnoj stabilnoj vezi. Od 20. jula vam je vrlo radno. Tu ništa ne liči na godišnje odmore, niti više ima prethodno pomenutih uživanja, i zabave.posla ima preko glave a najteži period vam je od 12. do 25. avgusta kada su opet teški aspekti na globalnom planu, za sve mas. Kod vas se ovo preliva na poslovni ali i na zdravstveni plan.

Jeste da ste ove godine dodatno opsednuti radom i finansijama ali vaše zdravlje već počinje pokazuje vrlo loše simptome. I vi ako treba morate da uzmete i bolovanje ali mora da se lečite! Vama bi bolje bilo Da godišnje odmore iskoristite u prvoj polovini leta jer kasnije od tog posla nema ništa. Jul i avgust su vrlo teški za uživanje i letovanje jer drugi životni problemi pritiskaju.

Vama i partneru se želje često mimoilaze, planovi i ukus se razlikuje pa ovde počinju i svađe. Ne zna se ko je posesivni. Vi čak počinjete i da optužujete jedno drugo za koješta. Imajte obzira jer vaš partner prolazi kroz neke velike poslovne probleme, pa nemojte i vi još da mu stajati na muku, sa trivijalnim temama i optužbama.  Ovakva atmosfera u vezi/braku će trajati do početka novembra, dok će slobodnima ovo biti i zanimljiviji period na bazi odnosa i poznanstava. Do kraja septembra je u pitanju čudan period za komunikaciju sa strancima, odlazak van zemlje čosebno je loše radi posla. Možda i kratak osvežavajućih put, koje ipak treba izbegavati sredinom septembra od 12. do 23. septembra.

Oktobar vam je za posao dosta bolji od septembra. Kako ste u godini, rešavanja bitnih papira i ugovora, baš je period od 10. do 25.oktobra dobar da neki dokument shvatite ozbiljnije, koji vam je u ovom periodu života prioritet, a ne mora biti vezan za posao, možda su u čitanju neke zdravstvene analize npr. ali ga valja dobaviti, trebaće vam. Ovo vam je dinamičan period ali pored sređivanja nekih papira i  zahvaljujući svakodnevnim trivijalnom stvarima i poslovima.

U novembru postajete čudnovati i zatvoreniji. Muče vas neki strahovi neke brige, ali ovo sve preuveličeno, verujte mi neće biti ništa tako dramatično. Najverovatnije da ste se samo umorili i treba vam odmor i sporiji tempo. Ipak, nije sve tako crno, neki član porodice vam ima veseliji i uspešniji period, pa možete biti ponosni. Od sredine novembra vi ste elegantni, i hladni ali ljubazni. Pokušate da opet budete aktivniji među ljudima, i verovatno prikrijete neke svoje i brige. Vi sad lepo zračite, imate dobre međuljudske odnose koji su dobri tokom čitave druge polovine novembra i tokom decembra. Mnogim poslovima sada treba raditi iz senke. Nema potrebe da otkrivate na čemu radite, zato što ovaj period je uspeva samo onda kada se radi u miru i tišini. Ipak vi već tokom novembra imate sa čime da se pohvalite. Emocije vam sada variraju od straha i treme do egzaltacije. Izgleda izgleda da opet ljubavnom životu dajte neki primat, ali to bi bilo potrebno da bude prikriveno sa nekom dozom misterije, se više odnosi na slobodne Jarčeve, pa možda i na ove zauzete.

Tokom decembra ste nekako opet jako zatvoreni i izolovani i potpuno se baviti finansijama. Kao da vas čekaju neki troškovi pa vi samo gledati koliko će ići sa zaradama i opet ste u trci za novcem.

Ovaj znak kao i ostali fiksni znaci (Bik, Lav i Škorpija) je među nekoliko njih još koji se muče već godinama od strane Urana koji daje neočekivane slomove i sad od ove godine i od strane Plutona (korenite promene) koji ulazi u Vaš znak Vodolije. Najdrastičnije promene osetiće oni samom početku vodolije, onima koji imaju podznak na samom početku ili neka bitna planeta. Ovo se već dešava do 22. januara!

Vi i nadalje tokom godine kao i mesecima već tokom čitave godine imate problema sa finansijama osim perioda nekog proleća kada je poboljšanje.  Generalno od sredine godine imate konstantno nove i dobre šanse. Posebno mlađi oko dece i poroda. Pored gore nabrojanog godina počinje tako što vam od druge nedelje januara, život postaje zamršen, što ste već neko vreme zbunjeni. Sada nemojte započinjati ništa novo nemojte raditi na bitnim poslovima, konfuzan je i loš period posebno tokom januara za vas.Oko 20. januara najizazovnije je na polju ozbiljnijeg partnerstva. Međutim i kod slobodnih osoba ljubavni život postaje zamršen. Nudi vam se ljubavna veza vrlo slobodna, strastvena i bez obaveza. Pa ko ovo voli nek izvoli.

Oko 5. februara neka situacija se još više dramatizuje takođe na ljubavnom planu. Još uvek je vrlo loše za posao! Neke stvari izlaze na površinu od 15. februara koje nikome neće ići u prilog, ni slobodnima ni ovim zauzetima. Iskreno, rečeno ovo je jako loš period za ljubavne rasprave i konflikte, zato što su strasti prejake. Ljubomorne i posesivne scene su brutalne. Nemojte da ulazite u konflikte izbegavajte bilo kakve rasprave svađe da ne bi ispalo još gore u ovom periodu tokom februara. Tek oko 23. februara, stvar je ostao opet postaju. Međutim, vi ste i dalje, zapetljanim situacijama, sa osobama koje ovlaš poznajete ili ste iz kruga poznanika. Krajem februara je veliki ljubavni kkandal na pomolu svima i to je na globalnom planu, a Vodolijama i Lavovima ovo uopšte ne odgovara. Veze i brakovi će ovde pucati ovim znacima i podznacima. Vodolija je zna da bude skandalozan znak, a vrhunac ludosti u ljubavnim skandalima traje čak do 8. marta. Mnogo cveća koje će se kupovati u ovom periodu, služiće tome da se iskupite za nečistu savest, ili obezbedite sebi pomirenje posle raskida.

Od 12. marta počinje da vas zanimaju zarade, više nego ljubavne afere. A imali ste i drugih problema do sad oko atmosfere u kući, domu i porodici. Sada vam je potreban odmor, možda čak i je izolacija od nekih ljudi, ali čini mi se da se najviše motivišete zaradom. Izgleda kao da ste već mnogo toga izgubili do 23.marta na poslovnom planu, ali izgleda da se gubici još produbljuju. Najlošije je to što vi pogrešno baratate sa svojim finansijama. Upozoravam vas da period zima-proleće sve do leta uopšte nije dobra za promenu posla, potpisivanje bilo kakvih ugovora i slično. Vi mnogo radite, zarađujete finansije tokom aprila pa čak i gubite, na potpuno pogrešne investicije. Dosta ste zaluđeni, nekim planiranim odlaska u inostranstvo ili kraćim putem, van zemlje tokom početka aprila.

Zaluđeni ste i nekom šarenom lažom a to će vam se potpuno svetiti oko 8.aprila, kada ste u totalno gubitnim danima. Tada su troškovi veliki a zarade nikakve. Nepotrebno je da pričam da bilo kakve kocke, rizične finansijske investicije sada ne bi smele da dođu u obzir.

Početkom maja meseca vam već jurite ka nekom putu. Neki će ići bliže poslu, a mnogi će se i preseliti bežeći od nekih svojih skorih gubitaka, i životnih pehova. Niko od vas u kući ima goste iz inostranstva. Ili vi idite na kraće putovanje van zemlje na od dva do pet dana. Mnogi će tokom početka maja dobiti neopisivu želju da se bave svojim nekretninama. I prodaja nekretnina je sada aktivn u vašim mislima a izgleda i u praksi. Ako se gradi ako se bavite građevinom ili nekretninom ovo je dobar period za vas, ako ne možda treba biti obazriviji sa dokumentacijom i kupoprodajnim ugovorima. Ako biste prodavali ili kupovali nekretninu gledajte da to ne radite sa agencijom već da angažujete i pravnika. Oko 10.maja imate strašnih pehova sa finansijama, pa ne preporučujem da prodajete nekretninu niti da kupujete oko 10.

Neke vodolije će tokom maja meseca, imati i čudne situacije sa ljudima iz kruga prijatelja koji dolaze u kuću. Neki mogu biti takvi da je prijateljima potrebna vaša pomoć. Drugi će imati mešanje prijatelja u svoj privatni i porodičan život koji može biti vrlo neprijatan! Da budem potpuno optimistična, mnogim Vodolijama će maj mesec biti jedan od najsrećnijih perioda u vašem dosadašnjem životu. Ne znam kako ali neki će zaraditi i veliki novac. Vi sada stičete samopouzdanje, pa uspavati i da pregovarate za veću satnicu ili platu. Ali odličan period da ga iskoristite za  neko svoje poboljšanje u vašem blagostanju, zaradama i finansijama.

U 26. maja Jupiter prelazi iz Bika u znak Blizanaca, gde se vaše polje zarade i finansija još više ubrzava i udvostručuje. Vaše želje sada će moći i dalje da se ostvaruju ali iz više puta na više raščitih načina i u manjem obimu nego što ste vi mislili i planirali i iz više navrata i pokušaja. Kraj maja biće najbolji Vodolijama koji imaju svoj privatan biznis ili rade od kuće. Takođe porodični stambena situacija će se kod mnogih sređivati popravljati renovirati. Često imate goste i mnogo ljudi prolazi kroz vašu kuću, tako da je najdiničnije u okrilju vašeg doma i u života iza zatvorenih vrata.

Najbitnije za reći da mnoge Vodolije znak a posebno podznak imaju od kraja maja i tokom juna veliku šansu na poslovnom planu. Oni koji su maštali o zaposlenju u ću sada moći to da ostvari. Oni koji su maštali o zaposlenju u većoj organizaciji ili kompaniji takođe će moći to da ostvari. Čak i oni koji žele da idu van zemlje da putuju ili da sarađuju sa inostranstvima te da šire svoje tržište van granica naše zemlje će takođe dobiti šansu da u tome i uspeju. Atmosfera u kući i u privatnom biznisu postaje sve nervozniji napetija.

Događaj se pogoršavaju od 9-10. juna. Neki Vodolije će sada morati da žrtvuju poslovne šanse, zarad obaveza u kući porodici ili sa nekim članom porodice. Mnogo će početi  da rade od kuće a neki od vas će otvoriti privatan biznis. Tokom perioda kraja maja i tokom juna najviše se bavite lepštom stranom života, godišnjim odmorima zabavi i slično. Međutim, od 20. juna kao da za vas godišnji odmor i prestaju na kratko. Tokom druge polovine juna i prve polovine jula nećete moći da odete i odmorite se tada imate najviše posla. Starije vodolije će imati problem i sa zdravljem a možda i mlađi. Ovo su sve posledice od prethodnih nekoliko meseci posebno s početka godine. Tokom ovog perioda mnogi će se baviti pomaganjem i služenjem drugima i zajednici. Mnogi će samo biti preaktivni na poslu jer se obaveze na poslu pojačavaju i vi ćete tada raditi za dvoje. Ovo posebno važi ako ste na neki način u medicinskoj struci u radu sa ljudima, starima, bolesnima decom, bebama i slično.

Od 12.-25.jula kod vas je kao vanredna situacija u kući porodici. Izgleda da će se nešto pokvariti što treba pod hitno popravljati. Situacija i u porodici je tada vrlo bimbastična, neki član porodice možda ima velikih problema. Ovo je neki rascep, neko kreće svojim putem.

Od 20. jula, mlađi se bavi svojim ličnim uspesima, sportom i talentima. Preporuka je sada otići na godišnji odmor jer je poslednja trećina idealna za lepšu stranu života, velike odmore godišnje, ljubavni život, oni koji ne mogu negde da odu baviće se svojim sposobnostima talentima i druženjima gde promovisati sebe i svoje sposobnosti. Tokom jula, i prve polovine avgusta, noge će se baviti, trudnoćama decom. Slobodni neka se pripaze, ako nemaju sigurnu i stabilnu vezu jer su trudnoće sada vrlo moguće.

Većina Vodolija ima sjajan period za posao od 05. do 15.avgusta kada će mnoge dobiti novi i bitan posao, koji je dobra odskočna daska. Oni koji posao imaju mogu se nadati unapređenju. Međutim, od sredine avgusta do 25. dešava izvrće nešto i počinje da se zateže na globalnom planu svuda u svetu. Kod vas se upravo ti događaji prelamaju na polje posla, gde se vode najveć borbe. Ovo je najopasnije za ljude koji nemoj dobar odnos sa autoritetima, koji dugo rade neki posao kojim su nezadovoljni te većina takvih Vodolija ima tendenciju tokom avgusta da da otkaz i napravi neki prekid radnog odnosa. Imate i brige oko starijeg jednog od roditelja majke ili oca.

Stresan avgust već stvara zdravstvene probleme u septembru. Osobe koje su jače konstitucije će imati puno posla i raditi po ceo dan. Drugi će morati da uzmu bolovanja i imaće nekih zdravstvenih poteškoća koje će postati prioritetne. Najviše ćete imati problema sa stomakom/ zelidcem, ili uro-genetalnim sistemom.

Problematika koja je počela i dalje je tu. Imati dalje dosta sistematskih problema, porodičnih, poslovnih a sad su tu i zdravstvena. Ko može bolje mu je da radi ali tako će veliku dozu energije i negativne i besa izbaciti. Kraju krajeva, treba usporiti je je prethodnih 9 meseci bilo naporno. Međutim, posao ne posustaje i tu se najviše toga dešava i vri sve do početka novembra!

Tokom dublje jeseni bojno polje se sa posla seli na sektor veze/braka. Konflikti sa partnerom kreću oštro već od 2. novembra! Druga strana ne bira reči jer vam već mesecim nešto toleriše (gedajući ih njenog ugla). Sve do 12. decembra kulja bes i konflikti, što na posli što u međuljudskim odnosima. Najgore bi bilo da sa nekim završite na sudu. Oni koji sudske procese već imaju oni sada gore punom snagom.

Nekome će ovih dana da pukne veza ili brak, neki će imati poslovnih i  porodičnih konflikta. Ali vama sigurno sada nije lako. Godina se završava sa jednom sigurnom dobrobiti a to su deca ili rad s decom i mladima, dok bi druge Vodolije nalazile ventil u ljubavnim aferama, međutim samo se sve više upretljavaju.Međuljudske konflikte prenosite i u narednu 2025.godinu.

Vas 2024. godine čekaju veeliiiike promene, posebno ako ste rođeni do prve polovine ovog znaka dakle do njegovog 15.° Svi rođeni u znaku ili podznaku, Ribe pa i oni s dve ili više planeta u ovom znaku do njegove sredine čeka ovakva situacija:

-Dobijaju skoro sve što do sada ili što nikad nisu imali

-Nešto bitno gube, nešto što je odigralo svoju ulogu u njihovom životu.

Ne samo tokom ’24. već ukupno naredne 2 godine, vama se život menja skoro iz korena. Najveća promena tiče se ostvarenja vaših starih želja, stremljenja i nadanja. Možda i onih od kojih ste sasvim odustali. Obrazloženje gore napomenutog; gubitke ćete imati kroz osobe i situacije koje su bile verovatno i oslonac u vašem životu, sve u cilju da bi ste stali na svoje noge.

Ima i jednom “gubitku” i nečega dobrog. Neke Ribe bi uspele da skinu sa vrata svoju prošlost, situacije koje ih predugo, decenijama muče, dok će zbog nekog gubitka žaliti.

Ako smo iskreni, razne gubitke ste imali i tokom poslednjih par pa čak i do 5 godina unazad kada se počela kao neka jesen u vašem životu. Kada je “lišće otpadalo,” tada je nestalo zelenila u vašem životu su ostale su ogoljene grane. Sada možda još uvek patite zbog tih gubitaka ali konačno nastupaju nove drame koje će zameniti stare ali i doneti veliki obrt u vašem životu. Ovaj znak je tokom života sklon osećaju da su gubitni da im ne ide i da su žrtve sudbine. Godina koja dolazi doneće im više trazvenosti, moraćete da se trgnete, sabereta da bi ste preživeli i nastaviili dalje.

Zanimljive događaje imaćete već tokom od 5. januara kada će mnogo planeta i Mars (velika energija) biti u vašem polju prijatelja. Ovo će biti i zabavno utoliko što će biti dosta lepog druženja, ali i hemije na bazi  muško-ženskih odnosa u krugu prijatelja. Sve traje do 15. februara. Posle ovog će događaji će utihnuti i vi se vraćate u svoju rutinu, mir, možda čak i izolaciju. Posebno ako se desio neki prekid ili problem u odnosima.

Od 15. februara do 22.marta traje vaša neka tajnovitost i zatvorenost.

Od 23. marta događaji vam se opet uzburkavaju. Pod velikom ste napetošću i brzinom. Ljubavni i lepši dani su početkom aprila, ali slični sa dozom hitrosti su 26. aprila.

Tokom aprila se dešava konjunkcija Jupitera i Urana a o njenom uticaju na znak Ribe, čitajte dalje.

Imate vrlo važnu promenu opet pri kraju maja meseca ali ovog puta prilično dobru. Tačnije 25. maja Jupiter (vaš vladar) kreće da se opušta, bolje ćete komunicirati, poslovi vam kreću nabolje. Sve vam se ubrzava, često ćete biti na putu. A razmišljaćete i o preseljenju ili promeni mesta boravka što par puta tokom godine, što zbog posla što zbog privatnih razloga. Tokom proleća je najbitniji period za  Ribe kada vam se  sve bitno dešava. Tempo života i će vam i narednih godinu dana biti vrlo brz. Mnogo malih lepih promena će vam se dešavati koje će vam mnogo značiti.

Već septembar pa i jesen će većini nama pa i vama biti mnogo mirniji period konačno. Od početka septembra veća je dinamika oko vaše dece i mladih uopšte.Takođe i oko vašeg ljubavnog života dešavanja vam se samo ređaju sve do kraja oktobra. Sredinom septembra vam je vrlo teško u partnerskim odnosima, oko nekog neprijateljstva, sukoba ili sudskog spora. Mogući su i problemi s papirima, ugovorima i slično.

Do kraja oktobra se čas zabavljate čas, rešavate probleme oko dece.Od sredine novembra počinjete mnogo više da radite i bavite se zdravstvenom situacijom. Takvom atmosferom se ide do kraja godine.

Zadnji stepeni promenljivih znakova od 27°do 30° znakova kao što su Blizanci, Devica Strelac i Ribe su napadnuti Neptunom. Ovo će trajati još par godina. Blizancima koji na kraju znaka imaju znak/podznak ili neku planetu tu. Sledi im neki bitan završetak, kraj i gubitak nečega što vam više ni ne treba pa vam život to uzima a tiče vam se pola karijere i životnih ciljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *