Glumci nas napuštaju – Zašto?

Već su svi primetili da je ovo godina koja seje smrt medju glumcima.

Ako ćemo astroloskim jezikom da govorimo,  profesije su u vezi sa kamerom, posebno ljudi koje gledamo kroz kameru, pevači, fotomodeli, a posebno glumci, su pod vladavinom planete Neptun.

Neptun je umetnost, vizija, nešto neopipljivo. Više predstavlja doživljaj i ugao posmatranja, nego konkretan proizvod koji se nudi. Više od svega, Neptun predstavlja iluziju, fantaziju, pa čak i  čaroliju.  Sve se ovo očekuje od glumaca, da da  posmatraču kao produkt svog rada  i talenta.

   Šta se tokom ovih meseci   ( kojima ispraćamo najpoznatije i najpopularnije glumce koje smo godinama gledali ALI PODVLAČIM – KROZ  KAMERU ) dešavalo sa planetom Neptun?  Možete primetiti da pozorišni glumci koji nisu ostavili mnogo traga na pokretnoj traci, ali zato godinama redovno nastupaju u pozorištu, nisu naročito stradali ove godine. Oni koji su otišli od nas su glumci koji su ostvarili poznate filmske uloge, i glumci koje smo godinama gledali u serijama i televizijskim emisijama.  Kroz objektiv kamere ( Neptun )!

   Neptun je tokom ove godine konstantno napadnut od strane velikog Jupitera, a Jupiter je malo i astrologa zna je planeta nebesa, uzdizanja, vaznesenja, dalekog puta, ne samo u daleke zemlje, već i u druge dimenzije.

    Dakle,  Jupiter  ne retko donosi smrt. Ali slavnu smrt!  Odlazak na dalek  put tek posle velikih postignuća, tek posle obavljenog velikog posla zbog kog smo se  i rodili. Tek posle ispunjene misije, šta god ona u nečijem životu bila.

Neptun opozicija Jupiter je samo jedna strana novčića, a druga?

Druga strana istog novčića su : Severni, odnosno Južni mesečev čvor!

Zapadna astrorlogija ima za cilj da ponekada i glorifikuje ove matematičke tačke, dajući im značaj i uticaj koji samo da poželite  možete u svom životu. Severni mesečev čvor,  prema modernim astorlozima donosi velike  uspehe, sreću, i ispunjenje.  A Južni mesečev čvor gubitke, pehove, razočarenja i propasti. Skoro da Severni čvor izjednačavaju sa Jupiterom (što ćete i pročitati u nekim astrološkim knjigama), a Južni mesečev čvor izjednačuju sa Saturnom.  Ovo na prvi pogled tako i izgleda, ali samo na prvi pogled. No to je sada druga piča.

Da vas podsetim – po istočnjačkoj indijskoj astologiji, malefici su  i jedan i drugi. 

Kao što  se vidi Severni mesečev čvor u konjukciji je sa Jupiterom, a  i jedno i drugo i Jupiter i severni mesečev čvor  donose smrt, zatvaraju jedan krug. Tako zagrljeni napadaju Neptuna  -umetnika, filmadziju, fotografa, a nama najupadljivije  glumca i to ne jednog, nego  više njih.  Sama činjenica da je Severni m.č. na 16* Vage njegov drugi kraj, njegov rep je 180 *preko puta njega na 16* Riba ,u znaku umetnika i u kontaktu sa Neptunom, Posejdonom gospodarem Riba, mora i nevidljivog sveta.

Za prethodno preminule glumce smo i mogli da predosetimo da im je kraj blizu, posebno za stariju gardu Batu Živoinovića  i Dragana Nikolića.  Pa čak  i za Marinka Madzgalja, opasnost je bila u vazduhu budući da se par godina borio protiv  raka, i bivao u više  navrata na lečenju u bolnici tokom tih godina. Ali za Mandu smo se složićete se svi baš iznenadili. Nije vidno bolovao, nije bilo znakova, najava da je u zdravstvenoj opsnosti, barem se to kroz medije nije provlačilo.  Još ko bi se nadao takvom  „ filmskom “ odlasku i to na  pozorišnoj sceni, u toku  predstave? 

Za podznak se spominje Blizanac, dakle Bik podznak Blizanac.

Pa tim Merkur postaje vladar horoskopa. U ovom periodu možete videte da Jupiter i Severni.m.č. pod uglom od 120* pod trigonom aktiviraju vladara horoskopa. Toliko o trigonima. Ne bi sve imao tog efekta da i sam Saturn koji je inače i vladar VIII polja u ovom horoskopu polja smrti,  i da nije došao TAČNO na ugao horoskopa. A u astorlogiji su  najbitnije planete koje zauzimaju uglove horoskopa u natalu ili u tranzitu.

Još jedna moja bojazan je ostala. 
 Činjnica da oko 25. juna Jupiter pravi egzaktnu konjukciju sa Severnim mesečevim čvorom, predstavlja opasnost da do početka leta, ili možda i neku nedelju posle , još jedan veliki umetnik napusti ovaj svet. Ali ponadajmo se da je sa ovim poslednjim šokom ciklus smrti za sada završen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *