Asteroidi

U astrologiji jedini ženski principi ( tela )  bili  su Venera i  Mesec.  Venera- mlada žena ljubavnica,   i Mesec  – odrasla odgovorna žena i majka.   Asteroidi su novi  ženski principi,  posebno četiri najpoznatija ženska asteroida : Ceres,  Palas, Juno i  Vesta.
Od otkrivanja ovih asteroida nastaju ženski pokreti  i organizacije za jačanje ženske dominacije i ženskog  uticaja u svetu.
Uloga asteroida. Oni predstavljaju četiri principa ženskog života.
Cerera je majka, Palada Atina ( Palas ) je ćerka, Vesta je sestra i Junona je poznata kao supruga.
 Asteroidi se nalaze u asteroidnom pojasu koji se nalazi izmedju Marsa  i Jupitera. Izmedju ličnih planeta Sunca, Merkura, Venera, Meseca, i Marsa.  Nadlaje se nalayi pojas asteroid sa glavnim asteroidima Ceres, Palas , Juno i Vesta i Hiron,  posle njih dolaze generacijske planete  Jupiter, Saturn, Uran,  Neptun  i Pluton.

Asteroidi su most izmedju ličnog i kolektivnog.
Asteroid Ceres –   Demetra
Ćerka Saturna i Reje. Cereru je otac progutao yajendo sa njenom braco m isestrama da bi na kraju bila osloboljena iz njegove utrobe. U Grčkoj ova boginja je bila poznata kao Demetra. Imala je ćerku Persefonu, za koju je bila jako vezana. Jednog dana Persefona je zapala za oko Bogu podzemnog sveta Hadu ( Plutonu ).   Dok je Persefona setala livadom, Had je otvorio zemlju iskočio iz nje, oteo devojku i odveo je u svoj svet, načinio je svojom suprugo i kraljicom podzemnog sveta. Očajna njena majka ju je dugo tražila u besu Ceres boginja useva i plodnosti učinila je da zemlja prestane da radja, voće je na drveću trulilo. 

Njena pretnja je bila da ako ona mora da živi u patnji bez svoje ćerke, neka čovečanstvo onda  pati  od  gladi.  Očajan narod zamoli Jupitera da reši problem i vrati Cereri ćerku.  Posle više zavrzlama, desila se pogodba da Persefona šest meseci provodi sa majkom na površini zemlje a šest meseci sa mužem Hadom. Od tada kada Persefona dodje na površinu  i provodi vreme sa majkom ona je srećna i učini da zemlja radja plodove i hrane ima u izobilju. Kada se Persefona vraća u Had na šest meseci Ceres  tuguje, a prirodu učini neplodnom, i tada na zemlji vlada glad.  Cerera je podučila ljude zemljoradnjom, takodje boginja je misterija, imala je znanja o održavanju večne mladosti, o tome kako postati besmrtan. Dok je tražila ćerku Persefonu živela je u gradu Eleuzenu gde se starala o mladom princu kao njegova dadilja gde je pokušala dag a učini večito mladim i besmrtnim. Cerera je osnivač  Eleuzanskih misterija. Gde je ljude učila veštinama, ritualima, i magijom.
Ceres je majka, hraniteljka, otuda rec – Ceralije ( žitarice)
Cerera   u raznim kulturama ovaj mit ima različitija imena. U grčkoj poznata kao  Demetra, sumerska boginja Inana, semitska boginja Ištar, egipatska Izida, budistička boginja Tara, minojska boginja Reja.

Svojstvo – Zemljoradnja, majka zemlja i učiteljica Eleuzinskih misterija


Glif       

Simboli  srp/ plug, klasje pšenice i ostlaih žitarica, izobilje, cvet maka

Zodijački vlada znakm Raka i Devicom. Ali u smislu konflikta predstavlja polaritet Bik Škorpija.
U horoskopu predstavlja bezuslovnu ljubav, odgajanje, ljubav.
Patologija gubitka. Pokušaj da se održi kontrola nad decom i imovinom.

Predstavlja problem majčinstva, transformaciju zivot, smrt ,izbilje, siromaštvo.
Samohrano roditeljstvo.
Psihološki  predstavlja i patnju.

Ezoterno prolazak kroz fazu smti , rituli, magija, znanja.

Problem tašta -zet.

Predstavlja i poremećaj sa ishranom – verovatno usled patnje.

     

                                            Izvedeno iz knjige  “Asteroidi – boginje u  astrologiji”Zakažite konsultacije na broj

Mob. telefon:   060 333 50 89

Razgovaor putem call centra 


.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *