Trigon kao loš aspekt u horoskopu

Evo nas kod sledećeg dela teme o aspektima.  Svi znate kao što smo rekli u prethodnim tekstovima o lošim aspektima da se aspekti generalno dele na dobre i loše.  Ono što upravo primerima želim da pokažem je da ne smete da uzmete stvari zdravo za gotovo. Nije samo bitno da li je aspekt dobar ili loš već koje planete ga sačinjavaju i koliko su planete u jakom matematički egzaktnom razmaku ( aspektu ) jedna od druge. 


Venera trigon Saturn


U ovom tekstu ću vam pokazati kako takozvani najbolji aspekti u astrologiji trigoni,  mogu biti izuzetno loši i dati isti efekat kao takozvani loši aspekti.  Vodite se  iskustvom a ne teorijom.  Svako ko se duže bavi astrologija mogao je da primeti da egzaktni trigoni benefika sa malefikom neće dati ništa posebno dobro.  
Imam primer osobe koju sam u horoskopu ima egzaktan trigon između Venere i Saturna u svom natalnom horoskopu. Pogledaj sliku natala. 


  Ljubavna priča ove osobe ukratko ide ovako.  Iako je kako kaže bila protivnik ulaska u brak u mladim godinama, a posebno protiv ideje da se devojka uda za prvog partnera u životu.  Kako ona kaže život je baš tako uredio.  Udala se za prvog dečka, napustila fakultet  ( Venera-Saturn aspekt uvek zauzima nešto i navodno daje nešto drugo )Došla u Beograd udala  se i počela da živiš sa njim. Verovatno je izgledao kao da je ovo početak dobrog braka. Međutim, kako kaže bila je zlostavljana od strane njega  još dok je bila trudna sa njihovim detetom.  Njegova pijanstva i maltretiranja su se tokom godina nastavila.  Od kad je znam, pričala je o tome kako će da se razvede,  ali trenutno nema ekonomskih uslova da živi sama sa detetom, izdržava se i da plača kiriju, pa će ga se osloboditi kad bude imala više sreće i nezavisnosti, posla para.  Pošto je brak bio u svakom pogledu prazanupadala je u nekakve veze gradeći   sopstvene iluzije.  Sećam se davno kada sam joj rekla da je to aspekt – Dok nas smrt ne rastavi – i da će se teško razvesti. Ipak, skoro se razvela posle oko 20- godina braka, jer je saznao za neku njenu  vezu. Međutim aspekt Venera egzaktan trigon Saturn i dalje radi.  Rastali se jesu, sporazumno. Rastavljeni a i dalje sastavljeni. Pa kako nema ekonomskih uslova da ona i ćerka žive same nastavila je da živi sa mužem u stanu, sada navodno žive kao cimeri. Mada po priči i pre su isto tako živeli. Saturn je tamničar.  Pola te tamnice namećemo sami sebi, a pola su životni izaovi iz kojih ne uspemo da se iskobeljamo jer idemo linijom manjeg otpora.   

Inace je Venera u trigonu sa Saturnom vrlo slična priča kao i Venera u opoziciji sa Saturnom o tome vise pročitajte ovde:
Šta donosi opozicija u horoskopuSunce trigon Saturn

Sledeći primer je  horoskop tragično poginulog pevača Tošeta Proeskog.  Evo slike


Pogledajte samo taj trigon između  Sunca i Saturna.  Šta ste pročitali u astrološkoj literaturi o ovom aspektu?   

Teorija  ide ovako:  
Sunce u dobrom aspektu sa  Saturnom znači – dug život. Sunce život Saturn starost.  Osoba koja će imati dug život i doživeti starost.   
Šta kažete na ovo sada?  Dečko je poginuo u najlepšim godinama na vrhuncu slave. ( Sunce slava- Saturn smrt ).  Takodje ono što je evidentno je da Saturn koji inače sve skraćuje i reže ograničava, je u stvari ograničio godine života ovoj osobi, a ne produžio. Pritom je Sunce u Vodoliji ( Vodolija -munjevito, iznenada bez najave) pa se Sunce-život munjevito preokrenuo i prekinuo. Najveće iznenadjenje od svih je što onima i Sunce trigon Jupiter (Muškarac koji se ostvaruje poslu, bogati se i stece  uspeh i slavu). Taj isti Jupiter bi trebalo da zaštiti osobu u opasnosti. Ali kako je spojen sa Saturnom Saturn mu je isisao energiju pa je i sam Jupiter u ovom horoskopu blokiran i anuliran. Jupiter konjukcija Saturn je tipičan za generaciju ljudi koji su rodjeni 1981. Što je i moja godina rodjenja pa znam kako je dejstvo same ove konjukcije na sopstvneoj koži.    
  
  
Venera trigon Mars

Nagledala sam se i horoskopa u kojima osobe imaju Mars trigon Venera.  Pa ovo bi barem trebalo da predstavlja lep i uzbudljiv ljubavni život. Česta interakcija sa suprotnim polom. Energičnost, zaljubljenost, harizmatičnost. Na kraju krajva osoba koja brzo ulazi u veze, koje su prilčno bazirane na strasti, ali veze brzo  i bucaju, zbog nedostatka takta.  Medjutim, više puta mi se desilo da me nazove osoba sa ovako jakim dobrim aspektom ovih dveju planete i pita kada će se već neko u njenom životu da se pojaviti jer ima duži niz godina ( spominju i do 10 godina ) da nema nikoga. Naravno ovaj aspekt Marsa ( grubost, sirovost) prema Veneri ubija ženstvenost, pa je osoba i previše otresita i nekako gruba u najmanju ruku pasivno agresivna. Stoga je muškarci elegantno izbegavaju odlučujući da joj eventualno budu prijatelji drugari itd, jer je tako  i doživljavaju a ne kao ženu. Tako da činjenica da su ove dve planete u trigonu ništa u životu  ne donosi. 
Ako imate još ovakvih primera. Ako imate ideju, sugestiju ostavite komantar Pročitajte prošli tekst o tome: Šta donosi opozicija u horoskopu

5 thoughts on “Trigon kao loš aspekt u horoskopu

 1. Tose ima mesec konjukcija saturn i saturn konjukcija uran sta je znak da ce poginuti u saobracajnoj nesreci… Nikad sunce nije pokazatel za dug zivot nego mesec… Jelena krsmanovic mesec opozicija saturn mesec opozicija pluton… Sta je znak da ce poginuti na takav nacin kako i je… Tose je poginuo jer ga saturn zeleo zastiti od neke boli jer procenio da ako nastavi dusa bi bila sve vise i vise povredzivana… Pozz

  1. Zdravo, Astro! 😃
   Mars konjunkcija Merkur u Vodoliji su saobraćajne nesreće i udari pod velikom brzinom. Još je ta konjunkcika u Vodoliji (brzina, udar), dakle sve na kvadrat!
   +
   Sunce (život) u Vodoliji (brzina).
   Sunce je takođe i u konjunkciji sa Južnim čvorom = To sve je dalo brzu naglu smrt.

   Vladar VIII, igra život-smrt, je u konjunkciji sa Saturnom (smrt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *