Jupiter u Vagi


Jupiter  je Bog Zevs,  ovo je Ra, Perun, Brama, Marduk, Odin
 

Jupiter,je  gasoviti Dzin. Njegova masa jednaka je masi sedam planeta sunčevog sistema zajedno! Ova planeta, najveća u sunčevom sitemu posle sunca, je takodje i veliki dobrotvor, ali i onaj koji ume mnogo da razočara stvarajuci iluziju i lažni optimizam bez pokrića.   
     Od Jupitera se u astrologiji i previse očekuje, pa ne kaže narod uzalud – “ Gde ti se mnogo obećava, malu torbu ponesi.” 
Tako i Jupiter izgleda i veći i  masivniji nego što možda  i jeste  buduće da je velikom  većinom njegovo telo sastavljeno od gasa  i, milijarde kamenja i čestica kao  i 67 satelita koji levitiraju u njegovoj orbiti.

Ipak sam Jupiter važi za andjela  čuvara, pa poetično ga zovemo i  Andejo na desnom ramenu- koji čuva  i štiti u najtežim situacijam, i koji pomaže čak i u kritičnim momentima. Takodje od velikog  zaštitnika možemo očekivati  i pomoć povodom problema koje dugo vučemo ali i da nam donese i nagrade koje smo zaslužili  budući da Jupiter predstavlja našu dobru karmu i naše zasluge.

U svaki znak zodijaka Jupiter dodje jednom u  12 godina.  Posle dvanaest god. Jupiter je opet ušao  u znak Vage  dana 09. 09. 2016 godine  ( sve same 9- ke , čak je i 2016.  god u zbiru broj 9 ).

Jupiter u vagi ima kao prioritet odnose. Odnosi svih vrsta će se ponovo preispitivati i  analizirati,  a posebno pitanja u modernom  društvu koja se tiču odnosa. Pa  tako će  i zakon biti menjan ili dopunjavan nekim stavkama. Vaga je inače i pravni sistem, a Vaga predstavlja i ženski rod, pa bi bilo dobro da nas zadesi neki zakon koji dodatno daje akcenat na ženama, zaštita žena kao i tretiranje žena i ženskih pitanja u društvu na radnom mestu na razgovoru za posao, u sistemu socijalne  zastite  itd.

Inače, mnogi će biti skloni da svoje problem nagrnu da rešavaju preko suda. Mnogi će se žaliti na neku nepravdu njima lično nanesenu, pa će i lične nekada bliske odonose rešavati preko javnog suočavanja.

Inače Jupiter takodje  predstavlja i  javnost, nadalje javne ličnosti, stoga neki veliki skandali kada su poznate ličnosti u pitnju su na pragu i dešavaće se tokon narednih godinu dana. Takodje i deo života svih nas kada smo u društvu, na javnom mestu odnosno u krugu ljudi gde se odvijaju razne društvene interakcije. Bilo bi realno da se za vreme ovog perioda rešavaju neki veliki društveni problem, možda da se radi na projektima veće socijalizacije nasuprot desocijalizacije u koju nas je tehnologija  uvukla. 

Mogu se očekivati novi trendovi u načinima druženja , upoznavanja, formiranja veza, saradnje, poslovnih ortakluka, i saveza. Posebno se moze očekivati ponovno popularizovanje braka kao institucije naspram slobodnih veza i neformalnih bračnih zajednica koje su poslednjih par decenija u stalnom porastu.

Neke nove društvene odnosno socijalne mreže se mogu pojaviti na internetu , koje će biti nešto savim novo u praktičnom svakodnevnom  funkcionisanju  i imati za cilj rešavanje pitanja sigurnosti na mreži. 

Nepotrebno je naglasiti da će najvise koristi imati oni koji su u  horoskopu Blizanci, Vage i  Vodolije , medjutim još više benefita očekujem podznake u vazdušnim znacima pomenutih  Blizanaca, Vage i Vodolije.  Takodje svi koji imaju stelijume planeta, dakle tri ili više planeta u ovim  vazdušnim znacima, takodje mogu osetiti talase optimizma i velikih očekivanja, kao i  velikih samoizgradjenih zabluda i zaludjivanja u čemu je Jupiter inače pravi majstor.

Savet:  – Individue koje imaju nabrojane  elemente u svojoj natalnoj karti mogu očekivati najrazličitije benefite i šanse koje će im se pružati , a zavisno od toga šta im je sudbina namenila. Medjutim neka se čuvaju prevelikih  očekivanja, neka izbegavaju gradjenja kule  u oblacima ili euforučnog stanja, koje preti da ih uvuče u greške koje se kasnije teško ispravljaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *