Asteroidi Palas – Atina Palada

  Ratnica


Devičanska boginja musdrosti. Drugo božanstvo  po važnosti u Grčkoj, odmah posle Jupitera! Paladu opisuju kao ženu obučenu u uske haljine, preko kojeg je bio navučne oklop sašiven od kože zvan Egida.  Na sredini grudi je bio grb Meduzine glave. U rukama je imala koplje i štit. Na glavi šlem.  Pratioci su joj bili sova ( mudrost ) i zmija kao simbol proročkog dara.

    Prepisuje joj se da je unapredila čovečanstvo iz umevši frulu, trubu, grnčarsko kolo, keramičke vaze  (posude), zatim grabulje i jaram za volove. Naučila je ljude veštinom topljenja metala, kovanja, veštinom  kuvanja, vezanja, predenja, tkanja. Takodje je bila i boginja zdavlja i lečenja, naučila je ljude medicinskim veštinama, pa i tajnama trajne regeneracije pomoću meduzine krvi.
Jedina boginja koja nije rodjena od majke, već je izašla iz čela svog oca Jupitera.
   Kult je nastao pre oko 6.000 godina u Libiji. Gde je navodno rodjena Palada pored jezera Triton. Bila je poznata kao ibijska bogina NIT. Pre oko 4000 god. libijske izbeglice se doseljavaju na Krit i donose svoju boginju. Grci je ubrzo prihvataju i povezuju je sa Jupiterom.

  Prati je zmijska simbolika. Naučila je ljude da je zmijski otrov i lek i otrov,  zavisno od toga u kojim količinama i kakao se koristi. Pored svega zmijski otrov daje i proročki dar. Postavili su njen  kip pored kojeg je bila i velika zmija -čuvarkuća. Atinjski kralj je ustanovio kult ove boginje i dao gradu ime po Atini.


– Muškobanjasta boginja.
– Predstavnica vojske u ratu .
– Stvorila je prelaz izmedju matrijarhata i  patrijarhata na sudjenju Orestu za ubistvo svoje majke gde je stala na njegovu, stranu rekavši da je otac bitniji ( jer nju je otac ,,rodio”, nije imala kontakt sa majkom ). Tako je Orest osloboljen za ubistvo majke!
–  Vladar znaka Vage, ali  i ose Vodilija – Lav.
 –  Astrološki  pokazuje tip inteligencije koji osoba ima!
 – Loš aspekt sa Paladom može pokazati problem sa inteligencijom, slepilo za boje, problem sa vizijom, teškoće pri učenju, loša kordinacija pokreta.
– Dobro postavljena daje sposobnost organizacije. Znaju da osmisle i kordiniraju sistemima. Daje stratešku mudrost  planiranja i predvidjanja.
– Odlično za biznis, nauku i politiku.
– Zaštitnica je i umetnika i zanatlija posebno u sferi vizuelnih umetnosti, slikanja, vajanja, crtanja, grafike, dizajna, fotografija i filma.
– Atina Palada pokazuje i problem  sa seksualnošću. Večito se bori sa muškarcima i protiv njih.  Ne želi dase preda, indetifikuje se sa Animusom ( muškim duhom ). Dominntna je  borbena agresivna žena.
– Kompleks oca  tačka  zenita Mc  se povezuje u astrologiji sa Paladom.
– Kompleks majke  IC  se u astrologiji povezuje sa Ceres.
– Kod žene Palas je čini da deluje grublje, i time gura muškarce od sebe. Ili se pak trudi da deluje gluplje, da bi  je muškarac prihvatio i oženio.
Kod muškaraca daje kompleks da je previše kreativan ili umetnički tip,  pa samim tim i nedevoljno muževan i privlačan ženama.Zakažite konsultacije na broj

Mob. telefon:   060 333 50 89

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *